Lust till att leva – Henrik Wiman

Om varför livet bör tas med en stor nypa salt, hur cancer i tonåren har format en psykolog, och vilket tips en influencer inom mental hälsa vill ge oss alla, just idag. Välkommen till ett nytt avsnitt av Mellantid – en podcast från barncancerfonden Mellansverige!

Mellantid – En podcast från Barncancerfonden Mellansverige

Se övriga avsnitt här

Henrik Wiman från Uppsala drabbades av cancer i tonåren. Första gången när han var 14 och därefter ett återfall ett par år senare. Diagnosen var rhabdomyosarkom – en tumörsjukdom som drabbar muskelceller, och i Henriks fall vävnaderna kring urinblåsan. Vid återfallet genomfördes utöver cytostatika- och strålbehandling en större operation, där urinblåsan togs bort och ersattes med en konstgjord s.k. Kocks-blåsa som konstrueras av tunntarm.

Idag är Henrik frisk och arbetar som psykolog. Och vid sidan om sitt jobb, är han samtidigt en tongivande röst på sociala medier. På kontot ”Psykologen Henrik” delar han tips, tankar och konkreta råd inom mental hälsa, något som uppskattas av en stor skara följare.

Henrik är medlem i Barncancerfonden Mellansverige och har också engagerat sig i föreningen. Den 8 juni kom han upp och fikade på föreningskansliet.

Fakta Rhabdomyosarkom

Psykologen Henrik på Instagram

Lyssna på avsnittet:

Musik: Magnus Sjöström