Ida Reiher – frisören som vill hjälpa till.

Frisören som vill hjälpa till

Frisören Ida Reiher fick en tankeställare och idé då hon klippte och hjälpte en pojke som precis avslutat sin cellgiftsbehandling. Nu vill hon hjälpa fler drabbade med frisyren. Är du en av dem?

"Håret var långt ifrån vad det hade varit. Han tyckte att det var jobbigt och lite pinsamt, men när vi fick till en frisyr av det lilla håret han hade och fick lite vax och en hårtvättning så blev han så nöjd. Gjorde mig så glad att se honom gå ifrån salongen med liiiite mer självförtroende än innan och med mössan i handen istället för på huvudet."

Så berättar frisören Ida Reiher från Eskilstuna. Och mötet med den cancerdrabbade pojken gjorde att hon hörde av sig till Barncancerfonden Mellansverige och undrade om hon kunde göra mer. Hjälpa till, helt enkelt.

– Pojken som kom till mig på jobbet fick mig att börja fundera, berättar Ida. Så anledningen till att jag vill göra detta är att bidra med något roligt till barnen och kanske också underlätta för föräldrarna litegrann.

– Eftersom att de inte kan komma till salongen, så tar jag med mig salongen till dem helt enkelt!

Har du eller ditt barn behandlats och tappat hår? Vill du ha hjälp med att göra det bästa av situationen? I så fall finns nu möjligheten att få gratis klippning av Ida Reiher - en frisör som vet vad det handlar om. 

Torsdagen den 21 februari från 11.00 kommer Ida till Akademiska barnsjukhuset i Uppsala. Är du där då, eller har du möjlighet att komma dit, är du varmt välkommen att anmäla ditt intresse för klippning via formuläret nedan.

Beroende på intresse, kan fler datum bli möjliga under våren 2019.

Välkommen till Ida!

För frågor, kontakta Barncancerfonden Mellansverige

Håravfall vid behandling

De flesta cytostatikabehandlingar (cellgifter) ger upphov till håravfall. Hårcellerna är mycket aktiva celler som ständigt bildar nytt hår. Denna process avstannar när cytostatikabehandling ges men kommer tillbaka när behandlingen avslutas.

Att tappa håret under pågående cytostatikabehandling är naturligtvis svårt speciellt för tonåringar, men det är viktigt att komma ihåg att håret alltid växer ut mellan fyra till sex månader efter avslutad cytostatikabehandling.

Källa: Barncancerfonden