Sälen - Högfjällshotellet med omnejd

Nytt i Sälen

Barncancerfonden Mellansverige har köpt en till lägenhet i Sälen.

I många år har vi väntat.
Men nu är vi där.
Perfekt tajming inför högsäsongen.
Barncancerfonden Mellansverige har köpt en tredje lägenhet i Sälen.

Vintersäsongen i Sälen står för dörren och mellan den 2-15 september kan Mellansveriges medlemmar göra sina bokningsanmälningar till föreningens rekreationslägenheter i Sälen. Det är naturligtvis många som vill utnyttja möjligheten till skidåkning, naturupplevelser och rekreation för familjen, men trycket är högt och det är inte självklart att allas önskemål kan uppfyllas under en högsäsong. Men från och med i år ökar möjligheterna. Föreningen har i dagarna nämligen köpt en till lägenhet i bostadsrättsföreningen Storfjället vid Högfjällshotellet. Så nu har vi alltså tre.

– Det här känns såklart väldigt bra, säger Mellansveriges ordförande Petter Ekelund. Framförallt ökar nu möjligheterna för fler medlemmar att komma till Sälen och vi täcker upp det rekreationsbehov som vi har från våra medlemmar.

– Men det här betyder också att vi nu äntligen har en lägenhet på markplan, vilket innebär en tillgänglighetsanpassning som vi har eftersträvat.Petter Ekelund
Den nya lägenheten är helt nyrenoverad, tillgänglighetsanpassad och ligger alltså på marknivå, utan trappor, vilket kan vara avgörande för rullstolsburna och rörelsehindrade. Lägenheten har också en stor uteterrass. I övrigt kommer den nya lägenheten vara lika välutrustad som de övriga, d.v.s. med husgeråd, WiFi, leksaker, spel och allt annat man behöver för en lyckad fjällsemester.
Se bilder på den nya lägenheten nedan.

Utöver den nya lägenheten har de andra två precis fått helrenoverade och tillgänglighetsanpassade badrum, något som också kommer att stärka upplevelsen.

Petter fortsätter:

– Vi har varit på jakt efter en till lägenhet på markplan i 5-6 år nu. Och investeringen blev möjlig genom att företagarna i Sälen har skänkt oss pengar för just det här. Så idag står vi med en helt ny lägenhet och dessutom två lägenheter med helt nya badrum – ”kanon” inför årets säsong och framgent!

Så vad är då det bästa med Sälen?

– Sälenfjällen är inte bara en skidanläggning, utan samtidigt en rekreationsanläggning, förklarar Petter. Under en vecka i Sälen har man tillgång så mycket mer än bara skidåkning; t.ex. äventyrsbad, bio, bowling och många restauranger. Alltså övriga aktiviteter, året runt. Det är nog bara Sälen och Åre som kan erbjuda det i Sverige.

Mellansveriges Sälenlägenheter

Föreningen äger tre lägenheter i BRF Storfjället, i direkt anslutning till Högfjällshotellet:

B23, A35 och A16 (ny!)

Lägenheterna består av tre rum och kök med sex bäddar plus två extrasängar.

Som medlem i Barncancerfonden Mellansverige har du möjlighet att hyra föreningens lägenheter i Sälen till en låg kostnad, året om.

Läs mer om Sälenlägenheterna här

VardagsrumKökSovrum
Badrum