Då kände jag att jag ville hjälpa till

Veronica Montgomery är kontaktperson för Mellansveriges Västeråsgrupp.

Hej!

Mitt namn är Veronica Montgomery. Jag är tillsammans med Emelie kontaktperson för Barncancerfonden Mellansveriges Västeråsgrupp. Jag kom i kontakt med föreningen när min son Casper drabbades av en hjärntumör vid en ålder av 1 år och 4 månader. Casper genomgick en tuff cytostatikabehandling som avslutades med två stamcellstransplantationer.

När man får ett cancerbesked kastas familjen in i en främmande värld. Som förälder upplever man rädsla, oro och maktlöshet. Alla människor bearbetar det på olika sätt, inget sätt är fel. För mig blev det viktigt att träffa och umgås med andra i samma situation. För dem behövde jag aldrig förklara, utan de förstod ändå. Genom att föreningen anordnade aktiviteter, träffade man andra som förstod vad man gick igenom.

Västeråsgruppen sattes ett tag på paus, då det sakandes ansvariga. Det var då jag kände att jag ville hjälpa till. Eftersom föreningen och dess aktiviteter varit en viktig del för mig när min son var sjuk, ville jag skapa samma möjlighet för de drabbade idag.

För er som känner för gemenskap och att umgås, välkomnar jag och Emelie er till de olika aktiviteter som vi anordnar – håll utkik i kalendariet! Den första aktiviteten för i år är JumpYard. Vi träffas den 10 mars 14.00 på JumpYard i Västerås. Där hoppar vi och umgås under ca 2 timmar. Det kommer att bjudas på pizza och dryck. Hopp-strumpor ingår också. Kontakta gärna mig med frågor eller funderingar. Eller om ni bara behöver prata eller få stöd.

Vänliga hälsningar,

Veronica