Veteraner: Pojkar födda -65, -66.

Veteranhockey gav klirr i ”kassen”

Unga gubbar spelade hockey till förmån för Barncancerfonden.

ÖSTHAMMAR
Att vi ska ta hand om våra veteraner är ju ett känt faktum.
Detta gäller även inom ishockeyn, och ett bra sätt är att låta hockeyveteraner spela match mot varandra i ett välgörande syfte.
Vinnarna denna gång blev Barncancerfonden Mellansverige.

Maria Puls arbetar som frisör i Östhammar. Men hon är också engagerad och drivande i mycket annat på bygden, inte minst insamlingar till välgörande ändamål; förra året till Hjärt- och lungfonden och nu i år Barncancerfonden Mellansverige.
Och var samlar man då in pengar i Östhammar? Jo, där folk finns så klart – i hockeyhallen, för att kolla på lokala 50-åringar som gör upp.

– Vi har ett gäng ”unga gubbar”, födda 1965 och 1966 med hockeybakgrund, som varje år samlas för att spela match mot varandra, äta och ha roligt tillsammans, berättar Maria Puls. Och då fick jag den här idén – att göra något bra i samband med detta.

– Karlarna tycker ju det här är det roligaste på hela året, fortsätter Maria. Det blir ett fint tillfälle att umgås och prata gamla minnen, samtidigt som hockeyn och matchen är på blodigt allvar!

– Men tacklingar är dock inte tillåtet här, tillägger hon. Det är de för gamla för...

Så när det började dra ihop sig till årets veterandrabbning, som har växt sig allt större i Östhammar och som lockar stor publik till ÖSK-hallen, såg Maria Puls möjligheten att samla in pengar. Och i år, den 17 februari, fick hon bra draghjälp. Förutom den bössinsamling som ägde rum på plats och runt omkring hela evenemanget, engagerade sig flera lokala företag och bidrog till insamlingen till Barncancerfonden Mellansverige. SH Bygg gick till och med ut med att skänka motsvarande belopp som hela insamlingen på läktaren genererade. Detta betyder att det i slutändan handlar om en gåva på sammanlagt drygt 25 000 kr.

– Det här känns så bra, säger Maria. Man mår så bra av att få hjälpa till och göra något till förmån för någon annan. Och det här är en så bra och rolig grej, alla är positiva! Självklart är allt bokat och klart inför nästa år också.

Men hur gick det då i själva matchen?

– 65:orna förlorade med 8-7, typ. Men i fjol blev det 13-1, så det går bättre och bättre för dem. Nästa år, tredje gången gillt, tar säkert lag P65 sin stora revansch.

Oavsett slutresultatet på isen, blev ändå Barncancerfonden vinnaren i denna match. Ännu ett fantastiskt insamlingsevent har genomförts och gjort skillnad för barn med cancer i Mellansverige. Föreningen lyfter på hatten och tackar för klirret i ”kassen”.