Väldigt tacksam för förtroendet

Marie Nyström är ny styrelsemedlem i Barncancerfonden Mellansverige.

En tisdag i december försvann marken under mina fötter. Genom orden ”Vi misstänker att Alfred har leukemi...” förändrades vardagen fundamentalt.

Mitt namn är Marie Nyström och jag bor i Älvdalen, norra Dalarna, tillsammans med mina tre barn, ett gäng med hästar och Leonberger-hunden Bamba. Jag jobbar som undersköterska på ett äldreboende, och på fritiden så försöker jag vara ute i naturen så mycket som möjligt med djuren. Det är även mycket fritidsintressen för barnen som tar upp tiden. 

Jag är ny styrelsemedlem i Barncancerfonden Mellansverige och är väldigt tacksam för förtroendet att få vara en del av det här teamet, helst när man sett vad föreningen gör för de drabbade och familjerna. Då känner jag att jag vill engagera mig och kunna hjälpa tillbaka, nu när vardagen blivit sig mer lik igen, efter åren med intensiva sjukhusbesök. När Alfred fick sin diagnos ALL (akut lymfatisk leukemi) 2010, hade jag väldigt lite koll på barncancer och behandlingarna som hör till, och det var bara att kasta sig in allt, för det var snabbt igång med utredning och behandling. 

Att bo 15 mil ifrån närmsta sjukhus (Falun) och 25 mil till Uppsala, har inneburit många timmar i bil till och från sjukhusen och det har inte alltid varit det roligaste, men Alfred har alltid varit tapper och nästan aldrig klagat utan snarare sett fram emot besöken på sjukhusen som blivit som ett andra hem, tack vare allt roligt som Barncancerfonden har ordnat med på sjukhusen.

/Marie Nyström, ny suppleant i styrelsen för Barncancerfonden Mellansverige

Styrelsen för Barncancerfonden Mellansverige 2024-2025