Eldsjäl. Arrangören Elsie Ekström tackas efter konserten "Hyllning till livet" som fyllde Hökhuvuds kyrka och som gav 34 000 kr till Barncancerfonden Mellansverige.

”Det här lever jag länge på!”

Elsie Ekströms välgörenhetskonsert "Hyllning till livet" blev en succé.

Så var det äntligen dags.
Marschallerna var tända, kyrkan fullsatt och musikerna stämda.
För Elsie Ekström var ett års arbete med konserten till förmån för Barncancerfonden fullbordat.

Lite trött var hon allt efter helgen, Elsie Ekström, som efter ett helt års förberedelser och idogt arbete kunde konstatera att konserten i Hökhuvuds kyrka fredag den 16 februari - "Hyllning till livet", var över. Men med samma sprudlande entusiasm som alltid, sammanfattade hon konserten som inbringade ca 34 000 kr till Barncancerfonden Mellansverige. Och självklart var hon lite stolt också.

– Det var fantastisk att jag fick ihop det så bra, och jag har fått en otrolig respons, berättar Elsie. Alla var så nöjda med underhållningen och det var en härlig stämning under kvällen. Flera sa att de skulle ha kunnat sitta och lyssna åtminstone ett par timmar till!

Drygt 150 personer var på plats i kyrkan när Mattias och Stefan, tillsammans med Ekeby Spelmän, fyllde Hökhuvuds kyrka med spelglädje, upptåg och varma känslor. Det bjöds på folkmusik, rock, schlagers och andligt, endast med avbrott för ett kortare intermezzo då Mellansveriges informatör på Barncancerfondens vägnar tackade och berättade om BCF och föreningens arbete i regionen. Självklart tackades på slutet också Elsie själv, som till skillnad från den förra konserten hon arrangerade, då till förmån för Cancerfonden, nu gjort det mesta jobbet själv. Vid sin sida har hon emellertid haft sin sambo Gunnar, som också tog till orda och uttryckte sitt älskvärda tack.

– Det här har alltid varit en dröm för mig, förklarar Elsie, som samtidigt inte kan sticka under stol med att hon har mer saker på gång, dock fortfarande hemliga.

– Men nu ska jag föröka pausa lite också, fortsätter hon. Samtidigt som det finns hur mycket som helst bra att göra. Jag mår så bra av att göra något. Jag sitter inte hemma och rullar tummarna. Min kropp mår helt enkelt bra av att vara aktiv. Det här lever jag länge på!

Hökhuvuds kyrka

Utöver alla konsertbesökarna i kyrkan, bidrog många lokala företag till insamlingen för Barncancerfonden Mellansverige. Vi vill därför tacka:

Korsbron Åkeri AB, Hamatic, Matbutik Ulf Andersson AB, El Larsson, Melins i Tierp AB, Rörteam, Alunda Print och dekor, Lars Kårén, ICA Gimo, Screenbolaget i Stockholm, Pågen Bröd, Potplant, Midroc, ICA Östhammar, Gimo Pastorat, Börstil bygg, Adas Kaffestuga, Lindgrens Bil, Stopp 76, Fam. Urban Linusson, Fam. Bosse Pettersson, Risinge Förvaltning, Mauds frisering, Café och restaurang Gimo Galleria, Bettans Hembageri och café, Restaurang Lyktan, Storms Plåt & Smidesverkstad samt Däcksta såg.

Tack för att ni är med och gör skillnad.

Och tack, Elsie Ekström. Nu ser vi fram emot nästa konsert!

Läs om Elsie Ekströms konsertarrangemang på unt.se:
"Konserten är en hyllning till livet"