Alla kan göra något – på sitt sätt

Hallå, Linnéa Andersson, mamma till ”SuperSigne” – insamlingen till Barncancerfonden Mellansverige som på kort tid genererat över 20 000 kr till föreningen…

Vem är SuperSigne?

– Signe är vår dotter som är 3,5 år och som i somras drabbades av leukemi. SuperSigne är hon för att hon besitter superkrafter, som jag också tror att alla barn i den här situationen gör. Barn är verkligen superhjältar.

Berätta om insamlingen!

– SuperSignes insamling går ut på att vi säljer egentillverkade mössor och armband med egen design. Farmor syr mössor, och armbanden pärlar vi tillsammans med familjen, vänner och bekanta, och med Signe såklart. Det mesta säljs via Instagram och Facebook, men också i butiken Ombonat i Hudiksvall där vi bor. All behållning av försäljningen går oavkortat till Barncancerfonden Mellansverige.

Hur kom ni på den här idén?

– Först och främst för att farmor är så duktig på att sy, men samtidigt genom att en mössa är något som man faktiskt använder. Och det har ju blivit väldigt stort nu! Farmor har gjort över 120 mössor och pannband och insamlingen är inte avslutad än. Nu är det snart dags att ta fram en ny design och nya tyger till våren.

Varför tror du att det här har blivit så stort?

– Dels är det ju så fina produkter naturligtvis, men jag tror också att eftersom Hudiksvall är en ganska liten stad, känner många oss här och därför blir engagemanget stort. Den lilla staden har nog betydelse då man personligen känner till varandra i större utsträckning än i en storstad. Dessutom innebär våra mössor och armband ett fint sätt att visa sitt stöd. Det blir en direkt funktion, och det tror jag är viktigt.

Ni är under behandling idag. Vad är viktigast för er familj just nu?

– Det är stödet från omgivningen – familjen och vännerna. Men det är också att få möjligheten att träffa andra drabbade, att komma i kontakt med andra familjer och bygga upp ett nätverk. Vi var t.ex. på Barncancerfondens julbord i Hudiksvall, och det betydde mycket för oss.

Har du tips till andra som vill starta en insamling och göra skillnad? Vad kan man göra?

– För mig handlade det här med att pärla armband faktiskt om en slags terapi. Jag fick något annat att tänka på i stunden helt enkelt. Och det kändes också naturligt för mig eftersom jag redan från början bestämde mig för att ”bita ihop” och göra något konkret för att orka kämpa. Och jag hade heller inget val. När de runtomkring oss frågar vad de kan göra, svarar jag ofta: Pärla!

– Jag tror att alla kan göra något. På sitt sätt.

SuperSigne Höglund

Ålder: 3,5 år
Bor: Hudiksvall
Familj: Mamma Linnéa, pappa Jens och SuperSyster Inez
Gillar: Slalom, pyssla, utelek, Pippi
Favoritsuperhjälte: Lotta på Bråkmakargatan
Diagnos: Akut lymfatisk leukemi (ALL)