Kanalkampen Surahammar, bild från tidigare år

Fiskar för en bra grej

Kanalkampen Surahammar 2022 gav 14 500 kr till Barncancerfonden Mellansverige.

Den 24 september ägde den årliga Kanalkampen i Surahammar rum. Kanalkampen Surahammar är en gäddfisketävling som går i Kolbäcksån från Surahammar till Virsbo kraftstation. Bakom tävlingen, som växt sig större och större för varje år, står sportfisketrion Viktor Haglund, Mattias Dahlström och Pontus Pettersson. All behållning från anmälningsavgifterna går till Barncancerfonden Mellansverige, och i år landade gåvan på hela 14 500 kr. Att tävlingseventet också inkluderar ett större syfte än själva fisket, är något som Viktor Haglund tror bidrar till att intresset för Kanalkampen bara ökar.

– Tävlingen var ju bara en kul grej från början, förklarar Viktor. Men i takt med att prispotten bara växte, kände vi att att det skulle vara lättare och också mer meningsfullt att skänka bort intäkterna och att därmed fiska för en bra grej. Det har lett till att det nu är enklare att hitta sponsorer och tävlingsdeltagare, och det är såklart jätteroligt. Dessutom är det ju lite lättare för många att komma iväg hemifrån när syftet är lite mer än bara fisket…

TACK, Kanalkampen Surahammar för att ni bidrar till att göra tillvaron lite ljusare för barncancerdrabbade familjer i Mellansverige. "Skitfiske" på er alla så länge! Vi ses nästa år!

Resultat Kanalkampen Surahammar 2022

Vinnare:

Delad 1:a plats:

Barncancerfonden Mellansverige – 14 500 kr till barncancerdrabbade familjer i Mellansverige

Team Laxborre (bild nedan) – sammanlagt 217 cm gädda

2:a plats:

Team ATP – sammanlagt 215 cm gädda

3:a plats:

Team Trassel & Bottennapp – sammanlagt 212 cm gädda