Inte bara spel och dobbel

Lindes Travklubb samlade in 18 000 kr till Barncancerfonden Mellansverige

Den första onsdagen i juli varje år smäller det på Fornaboda Travbana i Lindesberg utanför Örebro. Då körs där nämligen det stora V86-loppet med Lindes Travklubb som värd. 3-4000 personer brukar besöka tävlingen, och då Lindes Travklubb sedan några år tillbaka har ett samarbete med Barncancerfonden Mellansverige, passar man på att under storloppet arrangera en insamling. Varje ekipage som startar i loppet bidrar med 500 kr, och klubben går därtill in med lika mycket som då kommer in, plus den insamling som också sker på plats. 2019 års lopp inbringade hela 18 000 kr till Barncancerfonden Mellansverige.

Claes Broberg är sportchef på Lindes Travklubb.

­– Det finns två aspekter på den här insamlingen, förklarar Claes Broberg. För det första vill vi naturligtvis bidra med en god gärning. Men för det andra vill vi också visa att travsporten inte bara innebär spel och dobbel, utan att vi också är en aktör som bidrar till något gott i samhället.

– Vi har ju bland annat också travskolor, fortsätter Claes. Och genom det vill klubben dra sitt strå till stacken när det gäller arbetet med barn och barn- och ungdomsidrott. Därför känns ett samarbete med Barncancerfonden naturligt för oss.

Barncancerfonden Mellansverige tackar Lindes Travklubb och hoppas på ett fortsatt givande samarbete.