”Framförallt ska vi ha roligt tillsammans.”

Barncancerfonden Mellansverige och Trollkarlen Gabriel bjuder in till interaktiv trolleriskola!

Den 9 maj smäller det. Då drar Barncancerfonden Mellansveriges trolleriskola igång. Under fyra lektionstillfällen i maj har ni medlemmar – du och din familj, nu möjlighet att lära er det som inte många andra kan – trolla! Och låt oss då få presentera er kommande lärare: Trollkarlen Gabriel!

Hej Trollkarlen Gabriel, ser du fram emot att få lära Barncancerfonden Mellansverige att trolla?

– Ja, det ska verkligen bli superroligt, ser fram emot att träffa er!

Vad kommer du att lära oss?

– Man ska ju inte avslöja för mycket, men jag tänker att ni ska få lära er att trolla bort saker, hur man får två rep att bli till ett och massa annat skoj.

När började du trolla – hur gammal var du?

– Jag var 9 år när jag började trolla för publik, så ungefär 10 år har jag hållit på. Mitt första trick gjorde jag själv när jag var ungefär 6 år.

Är trollkarl ditt jobb?

– Japp, jag jobbar 100% som trollkarl idag. Tidigare trollade jag mycket på helger och lov, men senaste året har jag jobbat heltid med trolleri. Jag är också buktalare och har ibland med dockan Eddie i mina shower.

Finns det någon ”riktig” trollkarlsskola, såsom i Harry Potter?

– Det finns vissa trolleriskolor, men de flesta ligger i andra länder som USA, däremot finns det många trolleriföreningar i Sverige som man kan gå med i och få hjälp att lära sig trolla. Det finns även trollerievenemang för trollkarlar där man träffas och utbyter trick och umgås. Man kan även köpa trick på detta evenemang, ungefär som en mässa.

Vilka är det viktigaste egenskaperna för att bli en riktigt bra trollkarl?

– Det allra viktigaste är att ha tålamod, det tar tid att lära sig olika trick, men när man kan dom är det superroligt. Det finns ju allt från enklare trick som man kan lära sig snabbt och svåra trick som kan ta år att lära sig.

Om man då vill bli trollkarl som du, har du något råd för att lyckas?

– Gå med i en trolleriförening, försök att bli van vid att uppträda om du vill göra det, men även att träna, träna, träna…

Vilket är det svåraste tricket du kan?

– Jag kan flera trick som är svåra, men jag skulle nog säga att det svåraste är nog att få det att se bra ut när man gör tricken, speciellt de trick som det är mycket man måste hålla reda på för att det ska fungera.

Det här med kaniner – kan man verkligen trolla fram och bort kaniner?

– Ja absolut, vi trollkarlar älskar att trolla bort och trolla fram saker!

Så, din hälsning till oss; varför ska vi anmäla oss till trolleriskolan med Trollkarlen Gabriel?

– Framförallt för att vi ska ha roligt tillsammans. Ni får chansen att lära er flera roliga trick som får era kompisar och föräldrar att tappa hakan. Ni kommer också att få lära er lite om olika trolleriformer och en del grunder i trolleri. Ni får även ett spännande paket i postlådan; med trick som ni får behålla efter kursen, och alla dessa går att använda till flera olika trick eftersom jag valt ut sådant som de flesta trollkarlar använder till massor av olika trick i sina shower. Kurserna kommer köras i lugn takt så alla ska hinna med. Man har också möjlighet att ställa frågor under kursen, och även efteråt, om man inte vill fråga när alla är med.

Interaktiv trolleriskola med Trollkarlen Gabriel

Trolleriskolan genomförs genom fyra digitala lektionstillfällen, där barnen deltar interaktivt och får lära sig tricks. Rekommenderad ålder: från 4-5 år till 12 år, men äldre barn är också välkomna. Alla deltagare får ett paket med trolleritillbehör hemskickat och får en länk till varje lektionstillfälle. Lektionerna är även tillgängliga under en period efter aktiviteten. Välkommen att anmäla dig!

Lektionstillfällen:

Lektionstillfälle 1
Söndag 9 maj 18.00

Lektionstillfälle 2
Söndag 16 maj 18.00

Lektionstillfälle 3
Söndag 23 maj 18.00

Lektionstillfälle 4
Söndag 30 maj 18.00

Läs mer och anmäl dig till trolleriskolan här