Festfixare. Erik Lindström, Linn Lindström, Magnus Hammar och Claire Andersson.

Björklinge från dess bästa sida

Sommarfest och auktion i trädgården blev gåva till Barncancerfonden

Att skapa ett välgörenhetsevent kan vara enklare än man kanske tror.
Magnus Hammar i Björklinge har receptet:
1. Ordna en fest och bjud hem dina vänner.
2. Arrangera en insamling till något som känns rätt.
3. Ha roligt!

Den 9 juni visade Björklinge upp sig från dess bästa sida. I Björklinge – det lilla samhället ett par mil norr om Uppsala, arrangerades en sommarfest mitt i det slumrande villakvarteret. Men det var inte vilket party som helst. Det här var andra året som Magnus Hammar, tillsammans med vänner och grannar, öppnade upp sitt hem för en privat välgörenhetsgala till förmån för Barncancerfonden. Ett stort tält fyllde trädgården maximalt, och ett hundratal deltagare fyllde tältet där man bland annat kunde delta i en auktion av exklusiva sportartiklar. Mellansveriges informatör var också på plats och presenterade föreningens verksamhet.

– Det blev en mycket trevlig tillställning, sammanfattar Magnus Hammar. Alla var laddade, och just att det handlade om välgörenhet, var en ”trigger” för många. Stämningen var upptrissad, precis som önskat.

Initialt gick det mest ut på att samla ihop vänner till en sommarfest, men entreprenören Magnus och hans team såg snart möjligheterna till något större.

– När man väl ska ha en fest, tyckte vi att man lika gärna kan göra något mer, och ge sammankomsten ett högre syfte, förklarar Magnus. Och eftersom de flesta av oss befinner oss i den delen av livet då barn är centralt, kände vi att Barncancerfonden är en organisation som alla kan ställa sig bakom. Därför adderade vi insamlingen till festen som en del av upplevelsen. Det har gått åt mycket tid till det här såklart, även om upplägget är enkelt.

Kvällens auktion inkluderade bland annat skänkta, signerade fotbollar från Östersund FK och Sirius, och signerade matchtröjor från Sirius och Storvreta innebandy. Auktionen och övrig försäljning under kvällen resulterade i en vinst på 15 105 kr – en gåva som fördelades lika mellan Barncancerfonden och Barncancerfonden Mellansverige. Men festen slutade inte där.

– Vi siktar redan nu på nästa år, berättar Magnus. Många deltagare kom med bra ”inspel” och förslag på vad man skulle kunna göra mer. Och det var också många som inspirerades och sa att ”det här borde vi också göra!”

Frågan är då bara om villan och tältet räcker till inför nästkommande sommarfest i Björklinge.

– Då fixar vi ett tält extra! Inga problem, avslutar Magnus.

Sommarfest
Auktion