Slog ett (trum)slag för Barncancerfonden: Trummisen Perra Johansson firade sin 50-årsdag i efterskott genom en rockgala till förmån för Barncancerfonden Mellansverige.

Grattis Perra – Grattis Mellansverige!

Trummisen Perra Johansson är jubilaren som passade på att spela hem 80 000 kr till Barncancerfonden Mellansverige i samband med sitt eget 50-årskalas.

Den 12 mars gick den äntligen av stapeln; Rockgalan på Katalin i Uppsala. Och bakom denna rockfest står Uppsalamusikern Per ”Perra” Johansson (toppbild), som fyllde 50 år ifjol. Efter två avblåsta försök under pandemin, blev det tredje gången gillt för Perra att fira sin födelsedag tillsammans med sitt band och Uppsalas hängivna rockpublik.

– Det var för ungefär fem år sedan som jag kom på idén, berättar Perra Johansson. Då tänkte jag att när jag fyller 50, då ska jag ha en riktig konsert tillsammans med mitt gamla band och mina favoritsångare, som jag har haft glädjen att spela med under åren.

Och så blev det också. Perra samlade ihop sitt komp- och coverband Playboys och de artister och tillika goda vänner som han intensivt spelat med under åren 2000–2011, och det är ingen dålig ”line-up”. Efter största hemlighetsmakeri fick publiken möta bland andra Hasse Fröberg, Annelie Rydé, Håkan Hemlin, Lili och Susie, Dag Finn och Jan Johansen. Alla artister i för kvällen sann rocktappning (förutom Mellansveriges föreningsinformatör, som invigningstalade utan vare sig nitar eller läder).

– Vi var som kossor på grönbete, skrattar Perra. Efter två års pandemi blev den här drömmen äntligen av. Nu har jag gjort det här och det känns jättebra. Alla var jättenöjda – bra respons från publiken.

Föreningsinformatör Jens Norberg invigningstalade och berättade då om Barncancerfonden och föreningens verksamhet.

Men det var inte bara publiken som kunde glädjas av Perras 50-årskalas. Rockgalan på Uppsalas klassiska musikscen Katalin And All That Jazz genomfördes också till förmån för Barncancerfonden Mellansverige. Genom entréintäkter och frivilliga Swish-gåvor i samband med konserten, samlades inte mindre än 79 100 kr in till föreningen. Målet var 60 000 kr, och det nåddes med råge. 

– Jag har alltid drivits av att medverka till bra saker, förklarar Perra. Alla medverkande ställde upp gratis och allt blev väldigt lyckat. Jag har fått mitt födelsedagskalas, men framförallt känns det jättebra att ha fått bidra med lite pengar som förhoppningsvis kommer att göra nytta.

Pengarna kommer att göra nytta. TACK till Perra och alla medverkande, för en enastående insamling till förmån för barncancerdrabbade familjer i Mellansverige. Mer Rock'n'roll än så här blir det inte.

Så; Grattis i efterskott, Perra! Och grattis till Barncancerfonden Mellansverige, för att vi fick förmånen att fira dig. Vi ser fram emot ditt 60-årskalas.

Kossor på grönbete. Från vänster: Dag Finn, Ronny Hemlin, Håkan Hemlin, Susie Päivärinta, Lili Päivärinta, Anne-Lie Rydé, Jan Johansen, Hasse Fröberg

Rockgalan på Katalin 2022-03-12

Initiativtagare: Perra Johansson, rörmokare och trumslagare från Uppsala

Artister: Hasse Fröberg, Annelie Rydé, Håkan (Nordman) Hemlin, Lili och Susie, Dag (Sha-Boom) Finn, Jan Johansen, Ronny Hemlin, Bosse Lindmark samt Playboys med Perra Johansson vid batteriet.

Publik: Ca 300 (ca 250 betalande)

Mål för insamlingen: 60 000 kr

Insamlat: 79 093 kr till Barncancerfonden Mellansverige