Check på det! Petter Carlsson, Matti Tordsson och Aleksander Lazarevic
Bild från: Camilla Lagerman, LindeNytt

”Fantastisk grej”

Många och starka känslor när Barncancerfonden Mellansverige besökte pojklaget i Lindesberg.

Lördagen den 1 oktober spelades fotbollscupen Benjamins minne, som var ett samarbete mellan IFK Lindesbergs pojklag födda 2010 och LindeNytt. Syftet med cupen var att hedra och hylla lagets bortgångne vän Benjamin, som avled i cancer endast 10 år gammal. Under cupen samlade man även in 13 000 kronor till Barncancerfonden Mellansverige, som under tisdagen överlämnades till föreningens representant, Matti Tordsson.
– Jag vill verkligen tacka er från hela Barncancerfonden och från djupet av mitt hjärta för det som ni har gjort, sade han till pojkarna.

Under tisdagskvällen samlades IFK Lindesbergs pojklag födda 2010 för att träna, men idag fick man även sällskap av Matti Tordsson, som är styrelseledamot i Barncancerfonden Mellansverige.

– Jag har fått höra om den här fotbollscupen som ni har spelat, Benjamins minne, och jag har också fått berättat för mig om Benjamin som var med i det här laget och som många av er kände. Vilken fantastisk grej ni har gjort, som har ordnat den här cupen, dragit in pengar och som skänker dem till Barncancerfonden. För det är ju så att när man kommer samman så här, tillsammans, kan man göra skillnad, man kan göra gott och göra skillnad på riktigt, sade han och vände sig till pojkarna.

LindeNytt: Läs hela artikeln här

Matheo Lazarevic och Noah Lagerman berättade om sin saknade vän. Foto: Camilla Lagerman

IFK Lindesbergs pojklag födda 2010 överlämnade under tisdagen pengarna som de samlat in till minne av deras vän, Benjamin. Foto: Camilla Lagerman

Senast uppdaterad:
Publicerad:
Fotograf: Camilla Lagerman, LindeNytt
Skribent: Camilla Lagerman, LindeNytt