hallstaridklubb2.jpg

De hoppade mot cancer

Hoppet lever i Hallsta. Den 10/2 arrangerade Hallsta Ridklubb en hopptävling till förmån för BCF Mellansverige. Och; hästsverige, vi har ett resultat...

13 120 kr!

Söndagen den 10 februari arrangerade Hallsta Ridklubb (Hallstahammar) en hopptävling för ponny och ridhäst: "Hopp mot cancer". Under tävlingen invigdes nya hinder som företag kunde köpa reklamplats på. Överskottet från tävlingen gick till Barncancerfonden Mellansverige, och gåvan landade på hela 13 120 kr.

Men vinsten blev i slutändan faktiskt högre än så. Dagen innan bjöds nämligen barnfamiljer från Barncancerfonden Mellansverige in till klubben för att umgås med hästarna. Banan var då byggd och barnen fick möjlighet att rida hoppa lite på de nya hindren, vilket var mycket uppskattat.

Malin Johansson vid Hallsta Ridklubb var med och arrangerade tävlingen och dagen för Barncancerfonden Mellansverige. Malin sammanfattar:

”Det blev en fantastisk dag som uppskattades av många! Såklart siktar vi högt och hade kanske hoppats på fler deltagare, men under perioden tävlingen låg var det många stall i vårat närområde som stängt sina anläggningar p.g.a. då rådande smittor bland häst. Att vi trots detta lyckades samla ihop så mycket pengar gör oss stolta och varma i hjärtat! Det var många på plats som pratade om Barncancerfonden, och det märktes tydligt att det är något som berör. Vi hade en fin stämning under tävlingsdagen, och vi upplevde att flera deltagare inte bara hoppade för att vinna – de hoppade mot cancer."

Barncancerfonden Mellansverige tackar Hallsta Ridklubb för ett mycket fint event och initiativ. Vi hoppas på ett fortsatt samarbete. Hoppet lever!

Hallsta ridklubb