"De leenden vi visar varandra kan göra det lite lättare att fortsätta vandra."

Ett fint tillfälle att samlas

Varma hälsningar från årets julbord i Uppsala!

En tallrik kokt potatis och prinskorv kan skänka en välbehövlig paus från vardagens mödor. 

Söndagen den 17 december hade Barncancerfonden Mellansverige sitt årliga julbord i Uppsala, även detta år på restaurang Sven Dufva. En alltid lika uppskattad aktivitet för alla medlemsfamiljer i Uppsala med omnejd. Denna dag kom runt 50 personer för att mötas, umgås och smaska på julens läckerheter. 

Helene Sellgren Wiman, som arrangerade eftermiddagen, tog emot anmälningar och styrde upp julklappsutdelning och åt de yngre deltagarna. Som tomtenisse fick hon hjälp av Elisabet Nilsson, då de delade ut både nallar och kortlekar till alla som ville ha. (Bild 1)

Vid bordet sitter bland andra Valter Olofsson, 10 år, med sina föräldrar Åsa och Lars. "Julklappar", är det Valter mest ser fram emot med julen, men vad han längtar efter på dagens julbord är lite svårare att säga. "Efterrätterna brukar du ju alltid gilla", hjälper mamma Åsa till, och Valter nickar instämmande. (Bild 2)

Julbordet är ett fint tillfälle för alla att samlas, oavsett hur året har varit. Det ger en känsla av samhörighet och gemenskap, där man får känna att man trots allt ändå inte är ensam. Alla har på ett eller annat sätt suttit i samma båt. (Bild 3)

För Barncancerfonden Mellansverige är det också ett sätt att stötta och ge en känsla av normalitet i en tillvaro som kanske är allt annat än normal. En tallrik kokt potatis och prinskorv kan skänka en välbehövlig paus från vardagens mödor. 

Personligen är julbordet en upplyftande tillställning. Det är alltid lika kul att få se alla samlas kring jul. För även om ingen av oss hade velat ha en anledning att vara där, så kan de leenden vi visar varandra göra det lite lättare att fortsätta vandra.

/Henrik Wiman, medlem och barncanceröverlevare (Bild 4)

Senast uppdaterad:
Publicerad:
Fotograf: Henrik Wiman/Jens Norberg
Skribent: Henrik Wiman
Faktagranskad av: Jens Norberg