Delar av nya styrelsen, från vänster: Tomas Högström, Kent Hellström, Nadja Lindstedt (skärm), Vania Wahlman, Erika Frenning, Madelen Öberg och Julia Enqvist Segermark

Hälsningar från årsmötet!

Årsmötet 2023 är genomfört och en ny styrelse är klubbad. Se bilderna och besluten här!

Årets årsmöte – det första fysiska sedan pandemin – genomfördes idag på hotell Plaza i Västerås. Mötet blev en lyckad tillställning med god lunch, trevligt mingel, aktiviteter för barnen och fin service från hotellets sida.

Varmt välkomna till styrelsen säger vi nu till de helt nya styrelsemedlemmarna Erika Frenning, Madelen Öberg, Tomas Högström och Nadja Lindstedt. Tack till alla engagerade medlemmar och ett extra tack till vår ständiga ordförande Eva-Lotta Johansson och Barncancerfondens Andreas Keymer, enhetschef för Föreningsstöd, som redogjorde för föreningens samarbete med riksförbundet.
 
Efter mötet väntade roliga familjeaktiviteter på olika ställen i Västerås. Tack alla för en mycket fin dag tillsammans!
 

Beslut om ledamöter och suppleanter till styrelsen 2023-2014


Ordinarie ledamöter

  • Ordförande: Petter Ekelund, Älvkarleby, omval ett år 
  • Kent Hellström, Västerås, omval två år
  • Julia Enqvist Segermark, Uppsala (omvald två år som ordinarie ledamot förra årsmötet) 
  • Matti Tordsson, Örebro, omval två år 
  • Vania Wahlman, Gävle, (nyvald två år som ordinarie ledamot förra årsmötet)
  • Erika Frenning, Uppsala, nyval två år 
  • Madelen Öberg, Bålsta, fyllnadsval (efter Ola Svanberg), ett år 
  • Tomas Högström, Västerås, nyval två år

Suppleant

  • Nadja Lindstedt, Uppsala, nyval ett år 

Presentation av nya styrelsemedlemmar

Erika Frenning

Mitt namn är Erika Frenning. Jag bor i Uppsala tillsammans med min man och två barn som är 6 och 10 år gamla. Jag är uppvuxen i Gävle och flyttade till Uppsala för att studera på lantbruksuniversitet. Jag har jobbat många år på Länsstyrelsen i Uppsala främst med jordbruks- och landsbygdsutvecklings frågor. Nu arbetar jag på Livsmedelsverket bland annat med samordning och uppföljning av livsmedelskontrollen i Sverige. Mina intressen är sång, djur och natur samt trädgårdsodling.
I december 2020 insjuknade min dotter som då var 4,5 år i akut lymfatisk leukemi (pre B-All) och avslutade sin behandling nu i februari 2023. Innan min dotter blev sjuk var barncancer relativt okänt för mig även om jag kände till Barncancerfondens arbete och också genom en bekant vars dotter drabbades av leukemi ett par år tidigare. Nu efter att min dotter genomgått en mer än 2 år lång behandling är barncancer något som jag tänker och berörs av dagligen.

Madelen Öberg

Madelen Öberg heter jag, 42 år gammal. Uppvuxen i Enköping men bott i Bålsta från 2002. Jag bor nu med mina två barn Ella som snart är 16 och Theo snart 19 år och vår hund Legolas. Jag har hela mitt yrkesverksamma liv jobbat med människor, mest som personlig assistent, men har även varit på olika särskolor och daglig verksamhet. Just nu jobbar jag vakna nätter som personlig assistent och lite extra ibland på förskola. Jag har suttit 6 år som sekreterare i samfälligheten där vi bodde förut och nu är jag sekreterare i styrelsen för Håbo Fotbollsförening.
Jag kom i kontakt med Barncancerfonden i november 2018 då min dotter insjuknade i KML, kronisk myeloisk leukemi. Hon äter fortfarande cellgifter dagligen och tampas med biverkningar av dessa, men vi får i alla fall vara hemma och hon går i skolan det hon orkar.
Jag har också valt att engagera mig i de föräldraträffar som föreningen och syskonstödjaren fixar med på 95A, då vi är några mammor som kommer dit och delar med oss av våra erfarenheter och kan finnas som stöd vid insjuknandet och hårda stunder.

Tomas Högström

Jag är 69 år och tillhör sedan 1 november förra året den så kallade personalreserven. Förra året lämnade jag uppdragen i Region Västmanland som regionråd och gruppledare för Moderaterna. Jag har bred politisk erfarenhet som politiskt förtroendevald såväl i region som i riksdag.
Jag har ett engagemang i Västerås föreningsliv, ordförande i Västerås-Irstas tre
föreningar (handboll) och haft uppdrag i andra föreningar. Jag har även en del
styrelseuppdrag i olika bolag.
Gift, två vuxna barn, barnbarn. Familjen har häst och hund. Bor på landet.

Nadja Lindstedt

Mitt namn är Nadja Lindstedt, jag är snart 48 år och bor i Gamla Uppsala tillsammans med min sambo Micke, våra tre döttrar Tilda, Ella och Alva och vår hund Chaplin. Jag arbetar som gruppchef inom kvalitetsområdet på Recipharm, ett läkemedelsföretag som hjälper människor med svåra mag-/tarmsjukdomar och reumatiska sjukdomar, och har arbetat inom företaget i över 20 år.
Är för närvarande med i styrelsen för yngsta dotterns förskola, som är ett
föräldrakooperativ där jag är personalansvarig, men till hösten börjar hon förskoleklass.
Fritiden ägnas till största delen åt att vara tillsammans med barnen och engagera sig i deras aktiviteter som spänner från fotboll till cheerleading och rytmisk gymnastik, men i övrig tycker jag om att läsa och att påta i trädgården och i vårt växthus.
Jag har alltid brunnit för ideellt arbete och haft en längtan att kunna engagera mig mer och då särskilt för Barncancerfonden som ligger extra nära hjärtat.
Som person, om än svårt att recensera sig själv, är jag varm, driven och ödmjuk.