Delar av styrelsen för Barncancerfonden Mellansverige under stormötet på Clarion Arlanda

Givande och fullspäckat stormöte

Under helgen 13-15 oktober genomfördes Barncancerfondens årliga stormöte, då fondens lokala föreningar träffas, sammanträder och inspireras tillsammans. I år samlades föreningarna på Clarion Hotel Arlanda. Från Mellansverige deltog ca 25 medlemmar, inklusive styrelse.

Programmet drog igång på lördagsmorgonen genom en inspirationsföreläsning med Anders Lundin, ledare och expert på kommunikation samt f.d. förbundskapten i handboll. Dagen fortsatte med en presentation och workshop med Marita Ghafouri från Volontärbyrån; ”Hur hitta engagerade till föreningsarbete?”, och därefter valbara föreläsningar inom barncancerområdet. Söndagen vigdes år föreningarnas egna sammanträden.

Mellansveriges ordförande Petter Ekelund var nöjd efter den fullspäckade helgen.

— Det var framförallt två saker som var extra givande, berättar Petter:

— Samverkan och utbyte med de andra föreningarna, vilket alltid tillför nya idéer och perspektiv på verksamheten, och detta är ju ett av mötets mål. Och också temat om engagemang, som gav många tankar om hur ska vi arbeta för att få fler att vilja hjälpa till.

Vad var roligast under helgen?

— De samtal och möten som blir, framförallt mellan medlemmar från olika föreningar.

Vad ser du mest fram emot inom vår förenings närmsta framtid?

— När hösten övergår mot vinter så händer det väldigt mycket. En höjdpunkt för många medlemmar är julborden som arrangeras runt om i vår region.

Vilka är Mellansveriges främsta styrkor?

— Vi har en stor bredd i medlemsengagemanget, både geografiskt och idémässigt. Vi arbetar åt samma håll och tvekar inte att hjälpa till!

I samband med stormötet höll styrelsen för Mellansverige under söndagen styrelsemöte.