Stöd i din närhet

Om du lever nära barncancer kan det vara skönt att träffa andra som vet hur det känns. Andra som förstår hur det är när livet ställs på ända, som är eller har varit i en likande situation. Därför arrangerar Barncancerfonden Mellansveriges olika stödgrupper aktiviteter och träffar för cancerdrabbade barn, syskon, föräldrar och nära anhöriga under och efter sjukdomstiden. Vi vill vara en plats för familjer att träffas på.

När ett barn drabbas av cancer är det inte bara en individ som drabbas, utan en hel familj. Föräldrar, syskon, mor- och farföräldrar och andra närstående får i ett slag en förändrad livssituation.

Barnet kommer att vistas mycket på sjukhuset, men måste samtidigt få möjlighet att fortsätta att gå i skolan eller förskolan. Föräldrar och syskon ska, förutom att hantera vardagen och dess sysslor, kunna hälsa på och bo över på sjukhuset.

Man kan ha behov av att träffa andra som upplevt liknande situation, prata med någon eller komma iväg någonstans för lite rekreation. I menyn och genom länkarna nedan, hittar du bl.a. information om våra stödgrupper, reseersättning, vilka vistelser vi erbjuder och möjligheten att nyttja vår samtalsjour.

Stöd i din närhet