Informationsmaterial

Barncancerfonden ger ut informationsmaterial om barn och cancer; information, råd och stöd under och efter sjukdomstiden. Alla skrifter är utskriftsanpassade PDF-filer, fria att ladda ner och enkla att läsa även direkt i din webbläsare.

Under behandling

Mitt barn har fått cancer – vad händer nu?


I den här skriften berättar vi om vanliga reaktioner efter beskedet om att ditt barn har fått cancer, om den första tiden på sjukhuset och vilken hjälp som finns att få för att klara av den första svåra tiden.

Till materialet

Att ha ett syskon med cancer 

Den här skriften vänder sig till föräldrar som har syskon till ett barn med cancer. Här har vi samlat råd och stöd så att du som förälder så bra som möjligt ska kunna möta de friska syskonets behov.

Till materialet

Jag då!

Den här skriften vänder sig till dig som har ett syskon med cancer. Här kan du läsa om hur det kan vara, vad du kan göra för att få stöd och vad andra syskon i samma situation som dig har berättat. 

Till materialet

Stöd till närstående

Den här skriften vänder sig till dig som närstående till en barncancerdrabbad familj. Här kan du få svar på vanliga frågor och tips på hur du kan göra för att stötta när ett barn drabbats av cancer.
 

Till materialet

Efter behandling

Mitt barn är färdigbehandlat – sen då?

I den här skriften berättar vi om vanliga reaktioner efter det att barnet är färdigbehandlat, om de återbesök och kontroller som följer och ger tips och råd för hur du som förälder hittar tillbaka till tillvaron hemma.

Till materialet

När ett barn har dött

När det värsta har hänt

Den här skriften vänder sig till föräldrar som har förlorat ett barn, för att du ska kunna stötta syskonet i tillvaron där ett barn i familjen saknas.

Till materialet

Saknar dig!

Den här skriften vänder sig till dig som har förlorat ett syskon i cancer. Här finns stöd, råd och kanske känner du igen dig i citaten från andra unga om hur sorgen kan kännas. 

Till materialet