• Julklappar som ger hopp

  Datum:

  Nyhet: Nu har Barncancerfonden tänt ljusen i julbutiken. Där finns fina julklappar som ger hopp och bidrar till kampen mot barncancer.

 • Barncancerfondens nya event Yoga of Hope arrangeras den 18 november i samarbete med Yoga Girl. Foto: Ben Kane

  Många vill yoga i kampen mot barncancer

  Datum:

  Pressmeddelande: Lördagen den 18 november är det premiär för Yoga of Hope. Nybörjare och redan yogafrälsta kan välja mellan 183 olika yogastudios över hela Sverige. Deltagaravgifterna går till att finansiera livsviktig forskning för att fler barn ska överleva cancer.

 • "Ett steg i taget - när livet går i bitar" är en bok som riktar sig till dem som drabbats av den stora sorgen att mista ett barn i cancer.

  Barncancerföräldrar väljer att inte prata om döden

  Datum:

  Nyhet: Ny forskning visar att de flesta föräldrar väljer att inte prata om döden med sitt svårt cancersjuka barn. En fjärdedel som inte pratat med sitt barn ångrar sig efteråt. – Ingen förälder ska behöva ångra sig, säger forskaren Ulrika Kreicbergs.

 • Brist på sjuksköterskor slår mot cancerdrabbade barn

  Datum:

  Pressmeddelande: Den svenska barncancervården lider av en omfattande brist på sjuksköterskor och var fjärde vårdplats saknas eller hålls stängd. Det framgår i Barncancerfondens nya granskning som genomförts på landets barncancercentrum.

 • Isak Thern, 24 år, är en av de medverkande i dokumentären Hopp om livet. Foto: Markus Jordö

  Pressinbjudan: ”Får man skämta om barncancer?”

  Datum:

  Nyhet: Barncancerfonden och Folke Rydén Production bjuder in till premiärvisningen av Hopp om livet – en dokumentär om att överleva barncancer och göra stand-up av det.

 • På lördag är det dags för löploppet Run of Hope, som samlar in pengar till barncancerforskningen. Foto: Johanna Lundberg

  12 000 springer mot barncancer på lördag

  Datum:

  Pressmeddelande: På lördag den 7 oktober arrangeras Barncancerfondens löparevent Run of Hope. Löpare över hela landet kan välja mellan hela 214 olika lopp. Startavgifterna går till att finansiera livsviktig forskning för att fler barn ska kunna överleva cancer.

 • Darin avslutade galan med sin Ja må du leva som han framförde tillsammans med en barnkör. Under kvällen blev hela 9000 personer Barnsupportrar.

  Barncancerforskningen vinnare vid rekordgala

  Datum:

  Pressmeddelande: 75 miljoner kronor till barncancerforskningen. Det blir på sikt det totala bidraget från de rekordmånga – mer än 9000 – engagerade tittare som under Barncancergalan – Det svenska humorpriset i Kanal 5 anmälde sig som Barnsupportrar hos Barncancerfonden. Under galan prisades också Sveriges vassaste humorister.

 • Isabelle Ducellier blir Barncancerfondens nya generalsekreterare.

  Isabelle Ducellier ny generalsekreterare för Barncancerfonden

  Datum:

  Pressmeddelande: Den 6 november börjar Isabelle Ducellier sitt viktigaste jobb någonsin; som generalsekreterare på Barncancerfonden. Hon kommer senast från McKinsey och har själv erfarenhet av barncancervården. 2016 fick hennes son diagnosen osteosarkom.

 • Barncancerfonden har stöttat forskning inom CAR-T-cellsterapi under flera år. Nu hoppas man att även svenska barn snart ska kunna ta del av den nya behandlingen. Foto: Charlotte Gawell

  Mördarceller kan hjälpa barn med leukemi

  Datum:

  Nyhet: Tidigare i september blev det klart att den amerikanska läkemedelsmyndigheten godkänner en helt ny behandling för barn med svårbehandlad leukemi. Nu hoppas Barncancerfonden att behandlingen snabbt ska godkännas även i Europa.