• Isabelle Ducellier blir Barncancerfondens nya generalsekreterare.

  Isabelle Ducellier ny generalsekreterare för Barncancerfonden

  Datum:

  Pressmeddelande: Den 6 november börjar Isabelle Ducellier sitt viktigaste jobb någonsin; som generalsekreterare på Barncancerfonden. Hon kommer senast från McKinsey och har själv erfarenhet av barncancervården. 2016 fick hennes son diagnosen osteosarkom.

 • Barncancerfonden har stöttat forskning inom CAR-T-cellsterapi under flera år. Nu hoppas man att även svenska barn snart ska kunna ta del av den nya behandlingen. Foto: Charlotte Gawell

  Mördarceller kan hjälpa barn med leukemi

  Datum:

  Nyhet: Tidigare i september blev det klart att den amerikanska läkemedelsmyndigheten godkänner en helt ny behandling för barn med svårbehandlad leukemi. Nu hoppas Barncancerfonden att behandlingen snabbt ska godkännas även i Europa.

 • Carina Berg, programledare för Barncancergalan - Det svenska humorpriset. Foto: Magnus Ragnvid/Kanal 5

  De är nominerade till Det svenska humorpriset

  Datum:

  Nyhet: Den 2 oktober går den direktsända Barncancergalan – Det svenska humorpriset av stapeln för tredje året i rad. Carina Berg leder galakvällen i Kanal 5 när kampen mot barncancer sätts i fokus och svensk humor prisas. Sju eftertraktade Papphammarstatyetter delas under kvällen ut till landets främsta humorister, och nu har den namnkunniga juryn enats om årets nomineringar.

 • Walk of Hope genomförs under barncancermånaden i september.

  10 000 promenerar under barncancermånaden

  Datum:

  Pressmeddelande: Imorgon startar september och därmed barncancermånaden. Barncancerfonden genomför under månaden flera aktiviteter för att samla in pengar till livsviktig forskning. Promenadloppet Walk of Hope inleder barncancermånaden och arrangeras på mer än 70 platser över hela landet.

 • Michel Brygiewicz blir chef för kommunikation och privatinsamling på Barncancerfonden.

  Michel Brygiewicz till Barncancerfonden

  Datum:

  Pressmeddelande: Michel Brygiewicz blir ny chef för kommunikation och privatinsamling på Barncancerfonden. Han har en lång bakgrund inom marknadsföring och kommunikation från företag som Procter & Gamble, Oriflame och Starcom.

 • Anne Grefberg, tillförordnad generalsekreterare på Barncancerfonden. Foto: Magnus Svensson

  Anne Grefberg tillförordnad generalsekreterare på Barncancerfonden

  Datum:

  Nyhet: Från och med den 1 september axlar Anne Grefberg rollen som tillförordnad generalsekreterare på Barncancerfonden. Per Leander lämnar Barncancerfonden efter fem år som generalsekreterare och går till samma tjänst på organisationen Friends.

 • Kopplingen mellan barncancer och hjärtsjukdomar ska utredas

  Datum:

  Pressmeddelande: Barn med cancer löper ökad risk att få hjärtproblem – och barn med hjärtproblem löper ökad risk att få cancer. Kunskapen om denna koppling är begränsad, och därför utlyser Barncancerfonden och Hjärt-Lungfonden tillsammans nu 5 miljoner kronor för att främja forskning på området.

 • Ride of Hope-cyklist. Foto: Sanna Friborg

  De cyklar genom Sverige för kampen mot barncancer

  Datum:

  Pressmeddelande: I helgen är det dags för start i cykelloppet Ride of Hope. Deltagarna startar från Lund i söder och Umeå i norr med gemensam målgång i Stockholm den 6 augusti. Nytt för i år är kortetapper och citycykling. Alla anmälningsavgifter går till Barncancerfondens arbete med att bekämpa barncancer.

 • Cyklister i Ride of Hope. Pengarna som samlas in genom loppet går till Barncancerfondens arbete för att bekämpa barncancer. Foto: Mark Harris

  Från Prag till Varberg på cykel mot barncancer

  Datum:

  Pressmeddelande: Idag går starten i cykelloppet Ride of Hope Europe. Fyra lag från Sverige ska cykla 104 mil på sju dagar genom Tjeckien, Tyskland, Polen och Sverige för att samla in pengar till Barncancerfondens arbete.