• Catharina Kumlien, tidigare chefssjuksköterska, är en av tre personer som tilldelas årets Olle Björks stipendium.

  Hon grundade Sveriges första barnhospice - prisas av Barncancerfonden

  Datum:

  Nyhet: Sedan 2010 kan barn med obotliga sjukdomar få specialiserad vård sin sista tid i livet. Detta tack vare chefssjuksköterskan Catharina Kumlien som tog initiativet till Nordens första och Sveriges enda barnhospice, Lilla Erstagården. Nu är hon en av tre stipendiater som prisas för sina insatser för barn med cancer.

 • Emma Tham, forskare vid Karolinska Institutet.

  Barncancerfonden finansierar 28 forskare inom barncancer

  Datum:

  Nyhet: Barncancerfonden har beslutat att bevilja 28 forskningstjänster inom barncancer till ett värde av cirka 65 miljoner kronor. En av forskarna som får anslag ska ta fram en metod för att studera och mäta cancer genom ett enkelt blodprov.

 • Foto: Hans Kullin

  Podcast gör plats för mänskliga berättelser om livet med barncancer

  Datum:

  Nyhet: Nu ska Barncancerfonden skapa en podcast som i tolv avsnitt ska lyfta fram de situationer som barncancerdrabbade familjer genomgår. Avsnitten ska ge stöd och igenkänning åt drabbade och svar på många av de frågor som närstående till den drabbade familjen kan ha. Målet är också ökad förståelse från samhället, vården och beslutsfattare. Projektet finansieras av Svenska Postkodlotteriet.

 • Ny strategi för finansiering av barncancerforskning

  Datum:

  Nyhet: Barncancerfondens styrelse har antagit en ny strategi för utökad forskningsfinansiering. Implementeringen inleds under 2021 och innebär en ökning av det årliga budgetanslaget med upp till 60 miljoner kronor från och med 2023. Den utökade strategin fokuserar på strategiskt viktiga områden för att fler barncancerdrabbade ska överleva och med så få komplikationer som möjligt.

 • Normalt sett arrangeras ljusmanifestationer runt om i landet på internationella barncancerdagen. I år blir manifestationen digital.

  På måndag tänds tusentals ljus för barn med cancer

  Datum:

  Nyhet: 15 februari är internationella barncancerdagen, då uppmärksammas barn med cancer runt om i världen. I Sverige anordnas en digital ljusmanifestation för att synliggöra de som drabbas och de som lever med de livslånga komplikationer som ofta följer efteråt.

 • Foto: Håkan Sjunnesson

  Ny kommunikations- och samhällspolitisk chef ska stärka Barncancerfondens påverkansarbete

  Datum:

  Nyhet: Max Ney blir chef för Barncancerfondens nya enhet för kommunikation och samhällspolitik. I sin roll kommer han bidra till det intensifierade arbetet att genom idéutveckling och problemlösning göra mer för fler som är drabbade.

 • Ingrid Tonning Olsson, Magnus Essand och Hong Qian är tre av forskarna som tar del av Barncancerfondens forskningsanslag.

  Barncancerfonden ger rekordutdelning till forskningen

  Datum:

  Nyhet: Nu är Barncancerfondens största utdelning till forskning för året klar. Totalt delas 146 miljoner kronor ut, ett nytt rekordbelopp till kampen mot barncancer och dess följdeffekter.

 • Streamern Marcus ”Tutsi” Toth, poddprofilenJessica Lasses och Barncancerfondens eventansvariga, Jannica Eriksson, modererade sändningen av Stream of Hope.

  Gamingstjärnor slöt upp för barn med cancer

  Datum:

  Nyhet: Under luciahelgen genomfördes Stream of Hope – en tre dagar lång stream för att stötta kampen mot barncancer. 70 av Sveriges och Europas största profiler inom gaming bidrog till att samla in rekordsumman 672.491 kronor. Dessutom tatuerade moderatorn Marcus ”Tutsi” Toth in Barncancerfondens logotyp på armen när insamlingen nådde en halv miljon kronor.

 • Prisbelönt professor ny forskningschef på Barncancerfonden

  Datum:

  Nyhet: Jan-Inge Henter, professor och överläkare, blir ny forskningschef på Barncancerfonden. Där kommer han att leda arbetet med Barncancerfondens kommande strategi för forskningsfinansiering.