• Carina Berg leder den femte årliga Barncancergalan direkt från Berns i Stockholm. Foto: Magnus Ragnvid/Kanal 5 och Dplay

  Barncancergalan - Det svenska humorpriset firar femårsjubileum

  Datum:

  Pressmeddelande: Kampen mot barncancer fortsätter. Programledaren Carina Berg leder Barncancergalan – Det svenska humorpriset för femte året i rad och tillsammans med youtubern och komikern Kristina ”Keyyo” Petrushina. Det blir en varm och innerlig kväll och fylld av hyllningar till de som under året bidragit med välgörande skratt. Under den direktsända kvällen sätts barncancer i fokus, samtidigt som sju eftertraktade Papphammarstatyetter delas ut till landets främsta humorister.

 • Barn som har behandlats för hjärntumör får ofta sämre betyg än sina kamrater och nästan en fjärdedel saknar behörighet till gymnasiet, enligt en ny studie. Foto: Charlotte Gawell

  Ny studie: Sämre betyg för barncanceröverlevare

  Datum:

  Pressmeddelande: Barn som har behandlats för hjärntumör får ofta sämre betyg än sina kamrater och nästan en fjärdedel saknar behörighet till gymnasiet. Det visar en stor studie från Stockholms universitet.

 • Nu promenerar Sverige mot barncancer - här går loppen

  Datum:

  Pressmeddelande: September är barncancermånaden. Under hela månaden deltar därför tusentals människor runt om i Sverige i eventet Walk of Hope för att stötta kampen mot barncancer.

 • Eston, 8 år, har behandlats för neuroblastom och hjälper Barncancerfonden dela ordet i nya kampanjen "Barn och cancer hör inte ihop".

  Därför särskriver Barncancerfonden sin logotyp

  Datum:

  Pressmeddelande: Barn och cancer är två ord som aldrig borde ha mötts. Det menar Barncancerfonden som nu särskriver ordet barncancer och sin egen logotyp. Kampanjen markerar startskottet för barncancermånaden som pågår under hela september.

 • Hundratals cyklister ska under åtta dagar cykla den 120 mil långa sträckan Lund-Stockholm för att samla in pengar till kampen mot barncancer. Foto: Magnus Glans

  De cyklar genom landet för barn med cancer

  Datum:

  Pressmeddelande: På söndag den 28 juli startar Sveriges viktigaste cykellopp, Ride of Hope. Under en vecka cyklar över 200 cyklister mellan Lund och Stockholm för att samla in pengar till kampen mot barncancer. Målet är att samla in 1,5 miljoner kronor.

 • Barncancerfondens forskningschef, Kerstin Sollerbrant, blir ledamot i Europeiska läkemedelsmyndighetens kommitté för avancerade terapier.

  EU-uppdrag till Barncancerfondens forskningschef

  Datum:

  Pressmeddelande: Barncancerfondens forskningschef Kerstin Sollerbrant blir ledamot i Europeiska läkemedelsmyndighetens kommitté för avancerade terapier. För Barncancerfonden innebär det en ytterligare möjlighet att påverka utvecklingen av nya behandlingar för barn med cancer.

 • Barncancerfonden är på plats under Almedalsveckan.

  Barncancerfonden på plats i Almedalen

  Datum:

  Pressmeddelande: Barncancerfonden är på plats under Almedalsveckan med fler arrangemang än någonsin tidigare. I år fokuserar man på bristen på nya läkemedel till barn med cancer och psykosocialt stöd till drabbade barn och deras familjer.

 • Barncancerfonden och Vitamin Well siktar på nytt rekord inför Run of Hope

  Datum:

  Pressmeddelande: Nu inleder Barncancerfonden och Vitamin Well på nytt ett samarbete inför Run of Hope. Tillsammans med tusentals löpare som springer i kampen mot barncancer siktar man på insamlingsrekord.

 • Helena Brändström, SKL, Camilla Waltersson Grönvall (M) och Marianne Jarfelt, ansvarig för uppföljningsmottagningen i Göteborg i panelsamtal vid lanseringen av Barncancerrapporten.

  Frågan om uppföljning av barncanceröverlevare – nu högt på agendan

  Datum:

  Nyhet: Årets Barncancerrapport visar att många vuxna barncanceröverlevare lider av sena komplikationer, men inte får rätt hjälp av vården. Två månader efter rapportsläppet är uppföljningsfrågan nu högt upp på beslutsfattarnas agenda.