• Jubileum: På lördag firar Barncancerfonden Stockholm Gotland 40 år

  Datum:

  Pressmeddelande: I år fyller den regionala föreningen Barncancerfonden Stockholm Gotland 40 år. En förening sprungen ur engagerade föräldrars kamp för sina barns rätt till vård som kom att så fröet till dagens Barncancerfonden. På lördag firas jubileet stort på Skansen.

 • Fr v: Per Kogner, barnonkolog och professor, Karin Enskär, professor, Olle Björk, fd barnonkolog och tidigare generalsekreterare för Barncancerfonden, Laura Petersson de Maria, volontär och Margaretha Stenmarker, barnonkolog och docent. Foto: Hans Kullin

  De prisas för sina viktiga insatser för barn med cancer

  Datum:

  Nyhet: I helgen delade Barncancerfonden ut Olle Björks stipendium till fyra personer som på olika sätt varit extra viktiga för barn med cancer och barncancervården.

 • Monika Ehnman är en av de 36 forskare som nu tilldelas forskningspengar från Barncancerfonden.

  Barncancerfonden delar ut 72 miljoner kronor i forskningstimmar

  Datum:

  Pressmeddelande: För att locka fler forskare att specialisera sig inom barncancerområdet delar Barncancerfonden ut pengar för forskartjänster varje år. Nu tilldelas 36 forskare runt om i landet totalt 72 miljoner kronor.

 • I Barncancerfondens nya kampanj porträtteras åtta fantastiska personligheter som alla har gemensamt att ha upplevt ett långt och innehållsrikt liv. Här, Graham, 91 år.

  Barncancerfonden vänder på begreppen i ny kampanj av INGO

  Datum:

  Pressmeddelande: Idag lanserar Barncancerfonden en ny kampanj. Den visar det vackra i att åldras, på temat ”Ett långt liv är ingen självklarhet”. Kampanjen kommer att synas på bio, TV, print, SoMe, OLV och OOH.

 • Många vuxna barncanceröverlevare lider av sena komplikationer men följs inte upp av vården. Det visar årets Barncancerrapport.

  Barncancerrapporten 2019: Uppföljningen av överlevare är bristande och ojämlik

  Datum:

  Pressmeddelande: Många vuxna barncanceröverlevare lider av sena komplikationer men får inte rätt hjälp av vården. Det visar årets Barncancerrapport. I vissa fall leder bristen på uppföljning till att svåra sjukdomstillstånd missas, något som kan leda till för tidig död.

 • I Lidköping samlades det in drygt en miljon kronor när hundratals cyklar ställdes upp i Idrottens hus. Foto: Erik Elvmarker

  Nytt rekord för Spin of Hope i kampen mot barncancer

  Datum:

  Pressmeddelande: Spin of Hope inspirerade tiotusentals motionärer att sätta sig på spinningcykeln i kampen mot barncancer. Tillsammans cyklade de ihop rekordsumman 6,8 miljoner kronor.

 • Nya siffror från Barncancerfonden visar att allt fler barn i Sverige överlever cancer. Foto: Magnus Liam Karlsson

  Nya siffror från Barncancerfonden: allt fler barn överlever cancer

  Datum:

  Nyhet: Forskningen om barncancer har nått en ny milstolpe. Helt nya siffror från Barncancerfonden visar att den genomsnittliga överlevnaden för barn med cancer i Sverige ökat från 80 till 85 procent på bara fem år. Det är den största enskilda ökningen sedan början av 1990-talet.

 • Grafik: Indirekta kostnader för barncancer

  Bristande stöd till drabbade familjer – nu vill Barncancerfonden se en förändring

  Datum:

  Pressmeddelande: Det psykosociala stödet till barn med cancer och deras familjer är eftersatt och ojämlikt, enligt Barncancerfonden. Nu utökar organisationen sin verksamhet inom psykosocialt stöd för att hjälpa drabbade familjer. ”Det är hög tid för en förändring”, säger Yvonne Nordlind på Barncancerfonden.

 • Nu på lördag kliver tiotusentals motionärer runt om i Sverige upp på spinningcyklar för att trampa i kampen mot barncancer. Foto: Magnus Glans

  På lördag cyklar tiotusentals för barn med cancer

  Datum:

  Nyhet: På lördag kliver tiotusentals motionärer upp på spinningcyklar runt om i Sverige för att delta i Spin of Hope, Nordens största spinningevent. Alla har de ett gemensamt mål: att bidra i kampen mot barncancer.