• Britt-Marie Frost blir ny forskningschef på Barncancerfonden

  Datum:

  Nyhet: Överläkaren och docenten Britt-Marie Frost blir ny forskningschef på Barncancerfonden, och kommer att leda arbetet med att förverkliga Barncancerfondens nya forskningsstrategi. Britt-Marie Frost har lång erfarenhet av både kliniskt arbete och forskning inom barnonkologi i Sverige och internationellt, med fokus på bland annat vårdens och omvårdens utveckling.

 • Angelica Loskog vid Uppsala universitet beviljas tre miljoner för forskning kring immunstimulerande genterapi

  Datum:

  Pressmeddelande: Barncancerfonden har beslutat att bevilja 150 miljoner i anslag till svensk barncancerforskning. Medlen går till forskare som kan skapa kraft och kontinuitet i forskningen om barncancer. Angelica Loskog vid Uppsala universitet beviljas 3 000 000 kronor under tre år för forskning kring immunstimulerande genterapi för att stärka CAR-T-celler.

 • Kajsa Paulsson Foto: Marianne Rissler

  Kajsa Paulsson vid Lunds universitet beviljas nära fyra miljoner till forskning kring genreglering

  Datum:

  Pressmeddelande: Barncancerfonden har beslutat att beviljat 150 miljoner i anslag till svensk barncancerforskning. Medlen går till forskare som kan skapa kraft och kontinuitet i forskningen om barncancer. Kajsa Paulsson vid Lunds universitet beviljas 3 900 000 kronor under tre år för forskning kring kromatinstruktur och genreglering i barnleukemi.

 • Emma Tham vid Karolinska Institutet beviljas tre miljoner till förbättrad diagnostik av barn med cancer

  Datum:

  Pressmeddelande: Barncancerfonden har beslutat att bevilja 150 miljoner i anslag till svensk barncancerforskning. Medlen går till forskare som kan skapa kraft och kontinuitet i forskningen om barncancer. Emma Tham vid Karolinska Institutet beviljas 3 000 000 kronor under tre år för forskning kring att testa cellfritt tumör DNA (vätskebiopsi) för förbättrad diagnostik och uppföljning av barn med cancer.

 • Martin Enge vid Karolinska Institutet beviljas nära fyra miljoner till forskning om barnleukemi

  Datum:

  Pressmeddelande: Barncancerfonden har beslutat att bevilja 150 miljoner i anslag till svensk barncancerforskning. Medlen går till forskare som kan skapa kraft och kontinuitet i forskningen om barncancer. Martin Enge vid Karolinska Institutet beviljas 3 900 000 kronor under tre år för forskning kring nya metoder för diagnostik och celltyper vid barnleukemi.

 • Generalsekreterare Thorbjörn Larsson, Barncancerfonden

  150 miljoner till barncancerforskning om de svåraste gåtorna

  Datum:

  Pressmeddelande: Barncancerfonden har beslutat att bevilja 150 miljoner i anslag till svensk barncancerforskning. Medlen går till forskare som kan skapa kraft och kontinuitet i forskningen om barncancer. I år beviljas bland annat projekt om nya behandlingsmetoder vid barnleukemi och spetsforskning om blodkärl vid hjärntumörer hos barn.

 • Barncancerfonden anordnar digital skolavslutning för cancersjuka barn.

  Datum:

  Nyhet: Nu närmar sig skolornas vinteravslutningar, en tradition och viktigt socialt sammanhang för Sveriges skolelever. Men varje år måste över tusen barn avstå stunder som dessa till följd av svår sjukdom. Nu anordnar Barncancerfonden en digital vinteravslutning för barn med cancer och deras familjer. Deltar gör bland annat artisten Dotter och komikern Daniel Norberg.

 • Foto: Magnus Glans

  Efter pandemiuppehållet: nu är Spin of Hope tillbaka

  Datum:

  Nyhet: Efter ha blivit inställt två år i rad till följd av pandemin är nu Nordens störta spinningevent tillbaka. Barncancerfondens Spin of Hope startar måndag den 15:e november och lockar tusentals spinningfantaster att ansluta sig för att trampa in pengar till kampen mot barncancer.

 • Nu stärks stödet för de som drabbas av barncancer

  Datum:

  Nyhet: Mindre än hälften av de familjer vars barn insjuknar i cancer anser att de fått bra psykosocialt stöd, enligt en undersökning från Novus. Nu stärker Barncancerfonden stödverksamheten för drabbade genom bland annat professionellt samtalsstöd och stödgrupper.