• Isabelle Ducellier. Fotograf: Pontus Johansson

  Isabelle Ducellier lämnar Barncancerfonden

  Datum:

  Nyhet: Barncancerfondens generalsekreterare Isabelle Ducellier har rekryterats som ny vd för BioGaia, ett svenskt företag som utvecklar och säljer probiotiska produkter.

 • Stiko Per är framme i Leksand efter 80 mil till fots och över en miljon kronor till Barncancerfonden. Foto: Lina Rörvall.

  Stiko Per i mål – har samlat in över en miljon kronor till Barncancerfonden

  Datum:

  Pressmeddelande: Efter 33 dagar, 35 konserter och 80 mil till fots är Stiko Per i mål. I lördags genomförde han Vandringsturnéns sista konsert, på hemmaplan i Leksand. Totalt har han nu samlat ihop hela 1 181 905 kronor till Barncancerfondens arbete.

 • Ny givare i det svenska blodstamcellsregistret under Almedalsveckan 2017.

  Barncancerfonden och Tobiasregistret på plats under Järvaveckan

  Datum:

  Nyhet: Barncancerfonden och Tobiasregistret genomför för trejde året i rad kampanjen #TopsaFörLivet, för att rekrytera nya givare till det svenska blodstamcellsregistret. Med initiativet vill man belysa behovet av fler stamcellsgivare och att en enkel topsning av kindens insida är ett första steg på vägen till att rädda liv.

 • Cyklister från Barncancerfondens lopp Ride of Hope, sommaren 2017. Foto: Magnus Glans

  Vätternrundan cyklar mot barncancer

  Datum:

  Nyhet: Vätternrundan stärker sitt samarbete med Barncancerfonden inför årets Cykelvecka. Ett nytt avtal innebär bland annat att Vätternrundan matchar insatserna från deltagare som vill stötta kampen mot barncancer.

 • Yvonne Nordlind är ny chef för Barncancerfondens verksamhet som ger råd och stöd till familjer som drabbats av barncancer. Foto: Magnus Glans

  Yvonne Nordlind till Barncancerfonden

  Datum:

  Pressmeddelande: Yvonne Nordlind blir ny chef för avdelningen Råd och stöd på Barncancerfonden. Hon har lång erfarenhet från såväl ideell sektor som internationella storföretag. I sin nya roll ska Yvonne driva och utveckla den del av verksamheten som ger stöd till familjer som drabbats av barncancer.

 • Johanna Hoffstedt tar emot stipendiet av Olle Björk vid Barncancerfondens årsmöte. Foto: Hans Kullin

  Eldsjälar inom barncancer tilldelas Olle Björks stipendium

  Datum:

  Pressmeddelande: Vid Barncancerfondens årsmöte i helgen delades Olle Björks stipendium för berömliga insatser i arbetet för barn med cancer ut till fyra eldsjälar: Ingrid och Ingemar Persson för rekreationscentret Almers hus i Varberg och Johanna Hoffstedt och Fredrik Malm för prövningsenheten HOPE i Stockholm.

 • Så många åker

  Barncancerrapporten 2018: Ökat intresse för vård utomlands av svårt cancersjuka barn

  Datum:

  Pressmeddelande: Svensk barncancervård håller världsklass och överlevnaden i barncancer är hög. Trots det ökar intresset bland föräldrar för att på eget initiativ åka utomlands för behandling av sina svårt cancersjuka barn. Men det är få som faktiskt åker, enligt Barncancerrapporten 2018 som släpps idag.

 • Pressinbjudan: Barncancerrapporten 2018 presenteras den 17 april

  Datum:

  Pressmeddelande: De senaste åren har vi kunnat läsa om hur svenska föräldrar på egen hand samlar in pengar till behandlingar på utländska kliniker åt sina svårt cancersjuka barn. I Barncancerrapporten 2018 undersöker vi varför, och hur många som åker.

 • Lisa Westerberg vid institutionen för Mikrobiologi, tumör- och cellbiologi på Karolinska Institutet i Stockholm är en av de forskare som tilldelats anslag från Barncancerfonden.

  62 miljoner till 83 års barncancerforskning

  Datum:

  Pressmeddelande: I Barncancerfondens senaste tjänsteutlysning delas drygt 62 miljoner kronor ut. Pengarna går till att finansiera totalt 83 års forskning fördelat på 26 forskare runt om i Sverige. Störst var utdelningen i Stockholm följt av Lund, där elva respektive sju forskare har beviljats tjänster.