• Nu på lördag kliver tiotusentals motionärer runt om i Sverige upp på spinningcyklar för att trampa i kampen mot barncancer. Foto: Magnus Glans

  På lördag cyklar tiotusentals för barn med cancer

  Datum:

  Nyhet: På lördag kliver tiotusentals motionärer upp på spinningcyklar runt om i Sverige för att delta i Spin of Hope, Nordens största spinningevent. Alla har de ett gemensamt mål: att bidra i kampen mot barncancer.

 • Barncancerfondens journalistpris gick i år till Anna Larsson (t v) tillsammans med Anna Hernek (t h) och Johan Ågren (inte med på bild), på Sveriges radio.

  De prisas för årets bästa inslag om barncancer

  Datum:

  Pressmeddelande: Anna Larsson, reporter på Sveriges radio, tilldelas Barncancerfondens journalistpris för rapporteringen om den svåra situation föräldrar hamnar i när det inte finns någon bot inom den svenska sjukvården för deras sjuka barn.

 • Spin of Hope i Lidköping är det största i Sverige och samlar tusentals personer.

  Snart kommer Nordens största spinningevent till din stad

  Datum:

  Pressmeddelande: Barncancerfondens idrottsevent Spin of Hope har nu funnits i ett decennium. Intresset för eventet har vuxit stadigt – på 10 år har både deltagar- och insamlingssiffrorna tiodubblats och samlar nu fler deltagare än Vasaloppet. I år spinnas det i kampen mot barncancer på över hundra platser runt om i Sverige.

 • Journalistprisets jury. Fr v: Ylva Andersson, informationsansvarig Barncancerfonden, Kattis Ahlström, journalist och programledare, Anki Wide Karlsson, författare, och Gustaf Ljungman, docent och överläkare i barnonkologi.

  De kan vinna Barncancerfondens journalistpris

  Datum:

  Pressmeddelande: Varje år delar Barncancerfonden ut ett journalistpris till den journalist som på bästa sätt uppmärksammat barncancer under det gångna året. Bland de nominerade bidragen har juryn nu valt ut de tre bästa.

 • Den 15 februari tänder Sverige ljus för barn med cancer. Sedan flera år tillbaka behandlas 7-åriga Wintana för neuroblastom. Foto: Ylva Bergman

  På fredag tänds tusentals ljus för barn med cancer

  Datum:

  Pressmeddelande: Den 15 februari är det internationella barncancerdagen. I Sverige anordnas ljusmanifestationer runt om i landet och på barncancerfonden.se tänds tusentals digitala ljus.

 • Förra veckan lämnade Svensk Fastighetsförmedlings tf vd Petra Wester över en check på drygt 2,7 miljoner kronor till Barncancerfondens styrelseordförande Jens Schollin.

  Fastighetsmäklarna som samlat in mest till kampen mot barncancer

  Datum:

  Pressmeddelande: Drygt 2,7 miljoner. Det var summan på den check som Svensk Fastighetsförmedling räckte över till Barncancerfonden förra veckan.Totalt har Svensk Fastighetsförmedling nu samlat in över 10 miljoner kronor till kampen mot barncancer.

 • Barncancerfonden kommunikationssatsar med ny byrågrupp bestående av Garbergs, Carat, Narva och OTW.

  De är Barncancerfondens nya kommunikationsbyråer

  Datum:

  Nyhet: Garbergs, Carat, Narva och OTW. Så ser Barncancerfondens nya byrågrupp ut efter en nyligen avslutad upphandling. Nu ska Barncancerfonden tillsammans med de nya byråerna vidareutveckla sin kommunikation, och därmed ta nästa steg i kampen mot barncancer.

 • Kerstin Sollerbrant, forskningschef på Barncancerfonden.

  Barncancerfonden delar ut rekordsumma till forskning

  Datum:

  Pressmeddelande: 100 forskningsprojekt får i år dela på närmare 137 miljoner kronor, den största summan någonsin, från Barncancerfonden. Bland projekten finns bland annat forskning inom den nobelprisvinnande immunterapin.

 • Barncancerfondens lucia Ebba sprider hopp och ljus i jul.

  I jul sprider 10-åriga Ebba hopp för alla barn med cancer

  Datum:

  Pressmeddelande: Lucia sprider ljus när det är som mörkast i vårt land. Som Barncancerfondens lucia sprider även 10-åriga Ebba Levin ljus i mörkret – och hopp för alla barn som drabbats av cancer.