• Den 17 november är det dags för Yoga of Hope. Foto: Magnus Glans

  Tusentals yogar i kampen mot barncancer

  Datum:

  Pressmeddelande: Den 17 november rullas tusentals yogamattor ut när yogis, nya som rutinerade, går med i kampen mot barncancer under Yoga of Hope.

 • Med anledning av att Barncancerfonden valt att tacka nej till pengar från en insamling

  Datum:

  Pressmeddelande: Barncancerfonden har valt att tacka nej till pengar från en insamling där pengarna samlats in för att betala böter för ett lagbrott. Att ta emot pengar från insamlingen strider mot Barncancerfondens insamlingspolicy.

 • Nu kan du nominera årets bästa reportage om barncancer till Barncancerfondens journalistpris 2018.

  Dags att nominera till Barncancerfondens journalistpris 2018

  Datum:

  Nyhet: Har du läst, sett, hört eller kanske själv producerat ett inslag om barncancer som du tycker belyste frågan på ett bra eller gripande sätt? Nu kan du nominera det som ett bidrag till Barncancerfondens journalistpris 2018.

 • Årets omgångar av Run of Hope och Walk of Hope samlade totalt in 2,3 miljoner kronor.

  Run och Walk of Hope gav miljoner till Barncancerfondens arbete

  Datum:

  Pressmeddelande: Nu har resultaten från årets upplaga av idrottseventen Run of Hope och Walk of Hope räknats ihop. Totalt samlade motionärer över hela Sverige in drygt 2,3 miljoner kronor till barncancerforskningen och stöd till drabbade familjer.

 • Barncancerfonden uppmanar landstingspolitiker att satsa på barncancervården

  Datum:

  Nyhet: I förra veckan publicerades Barncancerbarometern. Den årliga kartläggningen från Barncancerfondens visade att läget i barncancervården är bättre än tidigare men att det fortfarande finns många förbättringsmöjligheter.

 • Fortsatt brist på personal inom barncancervården – men politiker har lovat åtgärder

  Datum:

  Pressmeddelande: Det saknas fortfarande personal i den svenska barncancervården. Det framgår i den senaste Barncancerbarometern som Barncancerfonden tar fram varje år. Även om läget är bättre än tidigare finns flera förbättringsområden. Nu måste landstingspolitikerna säkerställa att riksdagspartiernas utlovade satsning på barncancervården blir verklighet, menar Barncancerfonden.

 • Thorbjörn Larsson blir ny generalsekreterare för Barncancerfonden

  Datum:

  Pressmeddelande: I januari tillträder Thorbjörn Larsson tjänsten som generalsekreterare för Barncancerfonden. Han har lång erfarenhet från idéburen verksamhet och som ledare för organisationer inom sjukvård, utbildning och forskning.

 • I helgen räckte Team Rynkeby - God morgon över en rekordcheck på 34,9 miljoner kronor till Barncancerfonden.

  Cyklister överlämnade rekordcheck till Barncancerfonden

  Datum:

  Nyhet: Det började som ett cykelprojekt med 11 engagerade personer men har nu växt till att locka över 2000 cyklister som cyklar i kampen mot barncancer. I helgen kunde Team Rynkeby - God morgon lämna över en rekordcheck på 34,9 miljoner kronor till Barncancerfonden.

 • Tusentals tittare valde under direktsändningen att bli barnsupportrar. Foto: Hans Kullin

  66 miljoner till barncancerforskningen – och nya hem till Papphammar

  Datum:

  Pressmeddelande: I skrivande stund mer än 66 miljoner kronor till barncancerforskningen. Det blir bidraget på sikt från de tusentals tittare som under Barncancergalan – Det svenska humorpriset engagerade sig och blev barnsupportrar.