• Run of Hope 2022

  Över en miljon kronor till Barncancerfonden under Run of Hope 2022

  Datum:

  Nyhet: 90 lopp arrangerades från norr till söder under årets Run of Hope. Privatpersoner och företag i hela landet samlade tillsammans in 1,2 miljoner kronor till Barncancerfondens arbete mot barncancer.

 • Måns Zelmerlöw och Base 23 under finalnumret på Barncancergalan 2022.

  Drygt 39 miljoner kronor till kampen mot barncancer under Barncancergalan 2022

  Datum:

  Pressmeddelande: Under årets upplaga av Barncancergalan - Det svenska humorpriset fick tittare och gäster ta del av flera gripande berättelser från barncancerdrabbade familjer och bidrog tillsammans med drygt 39 miljoner kronor till Barncancerfondens arbete för att fler barn ska överleva och leva ett långt och gott liv.

 • Micael Mathsson t.f generalsekreterare på Barncancerfonden tar emot en check på närmare 30 miljoner av Team Rynkeby. Fotograf: Albin Karlén

  Team Rynkeby skänker närmare 30 miljoner kronor till Barncancerfonden för 2022 års insamlingsaktiviteter

  Datum:

  Pressmeddelande: Sedan 2011 har Team Rynkeby varit med och samlat in pengar till Barncancerfondens arbete i Sverige. Hittills har 230 miljoner kronor samlats in och med dagens checköverlämning på Skansen på nära 30 miljoner kronor är den totala summan nu hela 260 miljoner kronor.

 • Enhörning halsband

  Maria Nilsdotter gör plats för Enhörningen i nytt samarbete med Barncancerfonden

  Datum:

  Nyhet: Sagoskimmer, hantverkspassion och kreativ briljans är ord som beskrivit smyckesdesignern Maria Nilsdotters arbete. I ett nytt samarbete med Barncancerfonden lanserar Maria Nilsdotter nu ett halsband och ett örhänge i form av det mytologiska väsendet enhörningen. För varje sålt smycke doneras 30 procent av intäkterna till Barncancerfondens arbete. Maria Nilsdotter berättar om samarbetet och smyckena som lanseras idag.

 • https://via.tt.se/data/images/00953/58e3de6b-6c2f-4ae4-bda4-957b737268b1.jpg

  Mer kunskap om tidiga symtom på hjärncancer kan rädda liv

  Datum:

  Pressmeddelande: Bättre kunskap om tidiga symptom på hjärntumörer behövs i vården. Det är en av slutsatserna i en studie om skillnader i tid till diagnos mellan olika typer av hjärncancer som Barncancerfonden varit med och finansierat.

 • https://via.tt.se/data/images/00517/d11db49a-7022-42c4-b38e-a6785f7c82cc.jpg

  Nu startar barncancermånaden

  Datum:

  Nyhet: Första september markerar starten på barncancermånaden. En månad fylld av aktiviteter och engagemang där företag och privatpersoner sluter upp för att tillsammans vara med och bidra i kampen mot barncancer.

 • Foto: Barncancerfonden

  Carolina Gynning samarbetar med Barncancerfonden i nytt konstprojekt

  Datum:

  Pressmeddelande: Barncancerfonden presenterar idag det första i ledet av konstnärssamarbeten i Konst mot barncancer. Carolina Gynnings färgstarka måleri inleder konstprojektet, med det vibrerande verket Hopp. Gynnings tavla kommer att auktioneras ut till högstbjudande under september månad, och pengarna går oavkortat till kampen mot barncancer.

 • https://via.tt.se/data/images/00890/e3fd6135-3e13-41fb-a3e1-dd2b786bb458.jpg

  Flying Tiger Copenhagen ny huvudpartner till Barncancerfonden

  Datum:

  Pressmeddelande: Sedan 2017 har butikskedjan Flying Tiger Copenhagen varit engagerade i att stötta Barncancerfondens arbete. Detta genom att samla in pengar och skänka gåvor till cancerdrabbade barn. Samarbetet har över åren vuxit sig starkare och idag välkomnar Barncancerfonden Flying Tiger Copenhagen som huvudpartner.

 • https://via.tt.se/data/images/00930/64cef1f4-cd9c-4a92-8b91-517964fab17e.jpg

  Ny antologi från Barncancerfonden med personliga berättelser om det sjuka i livet

  Datum:

  Pressmeddelande: Sjukdom hör till livet och till vardagen - ändå är det svårt att tala om. Hur ska vi kunna vidga perspektiven när vi ibland inte har orden som klär det svåraste i livet? Med stöd av Barncancerfonden har antologin Sjukt frisk! tagits fram för att ge plats åt samtal om vård, om sjukdom och om livet. I antologin resonerar 11 författare om dessa frågor, var och en utifrån sin utgångspunkt och sitt personliga angreppssätt.