• Det blir ingen cykling till Paris i år. Men insamlingen fortsätter ändå. Foto: Team Rynkeby

  500 cyklar för barn med cancer - satsar på insamlingsrekord trots pandemi

  Datum:

  Nyhet: För tionde året i rad skulle hundratals cykla från Sverige till Paris under namnet Team Rynkeby - God Morgon för att stötta Barncancerfondens arbete. Men till följd av coronaviruset blev turen till Frankrike inställd. Men deltagarna cyklar ändå. Med start idag och en vecka framåt trampar de motsvarande sträcka - hemma i Sverige.

 • Nu ger Barncancerfonden rättshjälp till familjer i kampen mot Försäkringskassan

  Datum:

  Nyhet: Familjer som drabbas av barncancer riskerar att hamna i ekonomisk kris. Ändå upplever var fjärde förälder att de inte fått tillräcklig hjälp av Försäkringskassan, visar en ny undersökning. Därför startar Barncancerfonden nu rättsligt stöd för att hjälpa drabbade familjer att driva principiellt viktiga fall till domstol, för att skapa klarhet i hur lagstiftningen ska tolkas.

 • Ny studie: 70 procent av barn som haft hjärntumör drabbas av hjärntrötthet

  Datum:

  Nyhet: I en ny studie var 70 procent av barn som haft hjärntumör och 30 procent av dem som haft leukemi drabbade av hjärntrötthet. Trots att det kan leda till svårigheter med inlärning och sociala samspel har det hittills saknats en metod för att följa upp och mäta hjärntrötthet.

 • Nu erbjuder Barncancerfonden digitalt samtalsstöd till familjer som har ett barn som dött i cancer.

  Män och kvinnor sörjer förlusten av ett barn olika enligt studie

  Datum:

  Nyhet: Sorgen av att förlora ett barn kan bli så svår att föräldrar riskerar få svårt med jobb och sociala relationer under lång tid efteråt. Dessutom sörjer män och kvinnor olika och behöver olika typer av stöd, enligt en ny studie. Nu startar Barncancerfonden digitalt samtalsstöd med legitimerad psykoterapeut för familjer som mist ett barn i cancer.

 • Foto: Magnus Glans

  Inställt Spin of Hope gav ändå miljoner till kampen mot barncancer

  Datum:

  Nyhet: Som så mycket annat ställdes Nordens största spinningevent, Spin of Hope, in till följd av coronapandemin. Men generösa arrangörer och deltagare valde ändå att skänka närmare 4,5 miljoner kronor till kampen mot barncancer.

 • Barncancerfonden gör kampanj för överlevare

  Datum:

  Nyhet: Barncancerfondens koncept ”Barn och cancer hör inte ihop” får i veckan en ny tvist. Istället för drabbade barn är det Isak, 27, som ställer sig mellan orden. Kampanjen som är framtagen av Garbergs i samarbete med OTW breddas med nativeannonser.

 • Jan-Bernd Stukenborg vid Karolinska Institutet är en av forskarna som nu beviljas medel av Barncancerfonden.

  Barncancerfonden delar ut 63 miljoner kronor i forskningstimmar

  Datum:

  Nyhet: Forskartjänster till ett värde av 63 miljoner kronor. Det delar Barncancerfonden nu ut till 24 forskare inom barncancer runt om i landet.

 • Barncancerfonden tar sikte på ny strategi för forskningsfinansiering

  Datum:

  Nyhet: Nu tar Barncancerfonden fram en ny strategi för att utveckla arbetet med forskningsfinansiering.

 • Barncancerfonden pausar samtliga aktiviteter till följd av Covid-19

  Datum:

  Nyhet: I och med den rådande situationen med Covid-19 har Barncancerfonden beslutat att tills vidare pausa alla aktiviteter och större sammankomster som Barncancerfonden nationellt och regionalt anordnar.