• Cyklister i Ride of Hope. Pengarna som samlas in genom loppet går till Barncancerfondens arbete för att bekämpa barncancer. Foto: Mark Harris

  Från Prag till Varberg på cykel mot barncancer

  Datum:

  Pressmeddelande: Idag går starten i cykelloppet Ride of Hope Europe. Fyra lag från Sverige ska cykla 104 mil på sju dagar genom Tjeckien, Tyskland, Polen och Sverige för att samla in pengar till Barncancerfondens arbete.

 • Barncancerfondens nya event Yoga of Hope arrangeras den 18 november i samarbete med Yoga Girl (Rachel Bråthén). Foto: Ben Kane

  Barncancerfonden startar globalt yogaevent med Yoga Girl

  Datum:

  Pressmeddelande: Nu lanserar Barncancerfonden eventet Yoga of Hope, tillsammans med Yoga Girl. Den 18 november kommer yogastudios över hela världen att arrangera det nya välgörenhetseventet. Deltagaravgifterna går till att finansiera livsviktig forskning för att fler barn ska överleva sin cancer.

 • Initiativet #TopsaFörLivet är på plats i Almedalen måndag till onsdag. Foto: Barncancerfonden

  Fem sätt att rädda liv i Almedalen

  Datum:

  Nyhet: Under Almedalsveckan samlas över 40 000 personer från politiken, näringslivet, civilsamhället och allmänheten i Visby. Under veckan sker mängder av initiativ för att skapa ett bättre samhälle, och för att öka överlevnaden bland olika patientgrupper och människor i nöd. Barncancerfonden har skapat en guide med fem tips på hur man som besökare i Almedalen kan hjälpa till att rädda liv:

 • Carina Berg leder den direktsända Barncancergalan - Det svenska humorpriset den 2 oktober i Kanal 5. Foto: Magnus Ragnvid/Kanal 5

  Hederspriset till Gösta Ekmans minne delas ut på Barncancergalan

  Datum:

  Nyhet: Den 2 oktober går den direktsända Barncancergalan – Det svenska humorpriset av stapeln för tredje året i rad. Carina Berg leder galakvällen i Kanal 5 när kampen mot barncancer sätts i fokus och svensk humor prisas. Nytt för i år är det nyinstiftade hederspriset till Gösta Ekmans minne.

 • Topsa för livet på plats i Almedalen 2016. Foto: Barncancerfonden

  Barncancerfonden och Tobiasregistret topsar för livet i Almedalen

  Datum:

  Pressmeddelande: Barncancerfonden och Tobiasregistret genomför för andra året i rad kampanjen #TopsaFörLivet, för att rekrytera nya givare till det svenska blodstamcellsregistret. Med initiativet vill man belysa behovet av fler stamcellsgivare och att en enkel topsning av kindens insida är ett första steg på vägen till att rädda liv.

 • AV1 i klassrummet. Fotograf: Trigger

  Robot hjälper barn med cancer att delta i skolan

  Datum:

  Pressmeddelande: Tack vare en robot är den tomma skolbänken inte längre tom. Barncancerfonden introducerar nu roboten AV1 i Sverige, i samarbete med norska startup-bolaget No Isolation. AV1 gör det möjligt för cancerdrabbade barn att delta i undervisningen, även när de inte själva kan vara där.

 • Kjeld Schmiegelow, professor och barnonkolog på Rikshospitalet i Köpenhamn föreläser vid årets Hopp&Framsteg

  Internationella toppforskare presenterar det senaste inom barncancer

  Datum:

  Nyhet: Den 23 maj bjuder Barncancerfonden in till den populärvetenskapliga konferensen Hopp&Framsteg. I år arrangerar NOPHO (Nordic Society of Paediatric Haematolgy and Oncology) sitt årliga möte i Stockholm vid samma tidpunkt. Många framstående forskare inom barncancer deltar och tre av dem medverkar vid Hopp&Framsteg.

 • 62 miljoner till forskartjänster inom barncancer

  Datum:

  Pressmeddelande: För att fler barn ska överleva cancer krävs nya behandlingar, och för att nå dit krävs mer forskning. Nu är det klart vilka projekt som får ekonomiskt stöd i Barncancerfondens årliga tjänsteutlysning. Helena Carén i Göteborg är en av de 26 forskare som får en tjänst finansierad. – Nu kan jag satsa på större studier som tar längre tid att genomföra, säger hon.

 • Barncancerrapporten 2017: Cancersjuka barn måste få samma tillgång till nya läkemedel som vuxna

  Datum:

  Pressmeddelande: Idag släpper Barncancerfonden sin årliga rapport. Den handlar om den nya generationens cancerbehandlingar, de som skulle kunna rädda fler dödssjuka barn till livet. Men majoriteten av de nya cancerläkemedlen testas bara på vuxna cancerpatienter, och blir därmed sällan tillgängliga för barn.