• Ida med Knuts gosedjur på cykeln till Paris. Foto: Johan Artursson

  Över 2000 cyklister och 500 servicedeltagare går i mål i Paris för barn med svåra sjukdomar

  Datum:

  Pressmeddelande: Idag, den 6 juli, går 2 614 cyklister och servicedeltagare i mål i Paris efter en veckas cyklande genom Europa. Bakom satsningen står Team Rynkeby som sedan 2002 arrangerat cykellopp och aktiviteter för att samla in pengar till förmån för organisationer som arbetar för barn med svåra sjukdomar.

 • Foto: Sofia Sabel

  Fler kliniska prövningar behövs – också inom barnonkologin

  Datum:

  Nyhet: Barncancerfonden välkomnar uppdraget till Läkemedelsverket att arbeta för att fler kliniska prövningar ska vara tillgängliga för alla patienter i Sverige. Barncancerfonden hoppas att det också realiseras ett tydligare uppdrag till hälso- och sjukvården, att kliniska prövningsenheter och annan avgörande infrastruktur kommer ingå i den föreslagna satsningen samt att statistik över kliniska prövningar ska redovisas utifrån ålder och diagnos.

 • Foto: Sofia Sabel

  Precisionsbehandling kan öka överlevnaden för barn drabbade av högriskcancer

  Datum:

  Nyhet: Hittills har ett antal studier, både svenska och internationella, visat på nyttan av precisionsdiagnostik för att kunna anpassa cancerbehandlingen av barn bättre. Nu kommer den första studien* som visar att barn med svåra former av cancer som behandlats med precisionsläkemedel också kan överleva längre.

 • Den nya cancerstrategin ska presenteras i november 2024 och Barncancerfonden ser flera områden där barns behov behöver tydliggöras. Foto: Helena Kyrk

  Internationalisering viktigt för ny nationell cancerstrategi

  Datum:

  Nyhet: Sveriges nationella cancerstrategi har, till skillnad från de flesta länder i Europa, hittills saknat ett genomgående barncancerperspektiv. Den nya cancerstrategin ska presenteras i november 2024 och Barncancerfonden ser flera områden där både drabbade barn och vuxna har gemensamma behov, inte minst ett utökat internationellt samarbete, men också områden där barnens behov tydligt skiljer sig från vuxnas.

 • Carina Berg leder återigen Barncancergalan som i år sänds för 10e året. Foto: Magnus Ragnvid

  Carina Berg tillbaka efter succén - leder jublierande Barncancergalan

  Datum:

  Pressmeddelande: Barncancergalan - Det svenska humorpriset är tillbaka i höst på Viaplay och TV3 - och firar då tio år. Galan leds återigen av Carina Berg som under våren gjorde succé i Melodifestivalen. - När livet är som allra svårast behöver vi skrattet som allra mest, och det är därför jag älskar den här galan, säger Carina Berg.

 • 2023 ägde SIOP-konferensen rum i Kanada och i år kommer den att äga rum i USA.

  Barncancerfonden delar ut över 380 000 för att stärka svenskt deltagande i internationella konferenser och möten

  Datum:

  Pressmeddelande: Det internationella kunskapsutbytet är extra viktigt inom barnonkologin då varje diagnos är unik och patientunderlaget ofta är litet. För att stimulera till ökat internationellt kunskapsutbyte så utlyser barncancerfonden medel både för deltagande och arrangerande av konferenser och andra typer av möten om barnonkologisk vård och forskning.

 • Klas Blomgren och Alejandro Lastra Romero. Foto: Jonas Bilberg

  Uppstartsbidrag till ny läkemedelsstudie för idag obotlig hjärntumör

  Datum:

  Nyhet: Hjärntumören ponsgliom är en av få obotliga barncancerformer. Att tumören sitter i och runt hjärnstammen gör den både svårstuderad och svårbehandlad. Det finns än idag inga godkända läkemedel för ponsgliom. En ny internationell studie startar nu i Sverige där målet är att få fram läkemedel som kan förbättra prognosen för de barn som drabbas av dessa hjärntumörer.

 • Foto: Lieselotte Van Der Meijs

  Barncancerfonden signerar manifest för gemensam europeisk utveckling av barncancervården

  Datum:

  Nyhet: "Beating Childhood Cancer: Cure More, Cure Better and Tackle Inequalities" är namnet på det manifest som lyfter fram vilka frågor det nya Europiska styret ska fokusera på efter valet 9 juni. Barncancerfonden har signerat och hoppas att svenska europapolitikerna kommer att göra likaledes.

 • Elisabeth Dahlin har valts till ny styrelseordförande för Barncancerfonden. Foto: Anna Schori

  Elisabeth Dahlin ny styrelseordförande för Barncancerfonden

  Datum:

  Pressmeddelande: Elisabeth Dahlin har vid Barncancerfondens årsmöte valts till Barncancerfondens nya styrelseordförande och tar över rollen efter Jens Schollin som innehaft posten under de senaste åtta åren. Elisabeth tillträder i rollen omgående.