• Hong Qian, senior forskare på Karolinska Institutet

  120 miljoner till barncancerforskning

  Datum:

  Pressmeddelande: I Barncancerfondens höstutlysning 2017 delas totalt 120 miljoner kronor ut till 92 olika projekt runt om i landet. Flest anslag går till Karolinska Institutet i Stockholm där forskare i 41 olika projekt får dela på 46 miljoner kronor.

 • Rekord för Barncancerfondens julbutik

  Datum:

  Pressmeddelande: Barncancerfondens julbutik har varit mer framgångsrik än tidigare år. Vid julafton kunde Barncancerfonden konstatera att årets julförsäljning hade slagit nytt rekord och genererat över 2 miljoner mer än samma period förra året. Företagen står för den största ökningen.

 • 5 miljoner till forskning om kopplingen mellan barncancer och hjärtsjukdomar

  Datum:

  Pressmeddelande: Idag finns inte tillräcklig forskning om sambandet mellan medfött hjärtfel och barncancer samt mellan barncancer och hjärt-kärlsjukdom. Därför delar Barncancerfonden och Hjärt-Lungfonden nu tillsammans ut 5 miljoner kronor i forskningsanslag till fyra forskare som ska driva denna forskning vidare.

 • Mikael Leijon på Norrbottens-Kuriren vann Barncancerfondens journalistpris 2016.

  Hjälp till att utse årets bästa reportage om barncancer

  Datum:

  Nyhet: Barncancerfondens journalistpris delas ut till årets bästa reportage i ämnet barncancer. Fram till årsskiftet kan redaktioner och privatpersoner nominera reportage som de gjort, sett, läst eller hört under 2017.

 • Fotograf: Trigger

  Stor satsning på skolrobotar för barn med cancer

  Datum:

  Pressmeddelande: Barncancerfondens pilotprojekt med skolroboten AV1 har fallit väl ut. Roboten gör det möjligt för cancerdrabbade barn att delta i undervisningen även när de inte själva kan vara där. Tack vare ett samarbete  med Bauhaus är nu 42 robotar på väg ut till landets skolor.

 • Barncancerfondens lucia Ebba, som är nio år och behandlas mot leukemi.

  De sätter ljuset på årets viktigaste lucia

  Datum:

  Pressmeddelande: När det är som mörkast i Sverige kommer lucia och sprider ljus och värme. I Barncancerfondens reklam i tunnelbanan träder årets viktigaste lucia fram när resenärerna lyser på en skärm med sina mobiltelefoner.

 • Julklappar som ger hopp

  Datum:

  Nyhet: Nu har Barncancerfonden tänt ljusen i julbutiken. Där finns fina julklappar som ger hopp och bidrar till kampen mot barncancer.

 • Barncancerfondens nya event Yoga of Hope arrangeras den 18 november i samarbete med Yoga Girl. Foto: Ben Kane

  Många vill yoga i kampen mot barncancer

  Datum:

  Pressmeddelande: Lördagen den 18 november är det premiär för Yoga of Hope. Nybörjare och redan yogafrälsta kan välja mellan 183 olika yogastudios över hela Sverige. Deltagaravgifterna går till att finansiera livsviktig forskning för att fler barn ska överleva cancer.

 • "Ett steg i taget - när livet går i bitar" är en bok som riktar sig till dem som drabbats av den stora sorgen att mista ett barn i cancer.

  Barncancerföräldrar väljer att inte prata om döden

  Datum:

  Nyhet: Ny forskning visar att de flesta föräldrar väljer att inte prata om döden med sitt svårt cancersjuka barn. En fjärdedel som inte pratat med sitt barn ångrar sig efteråt. – Ingen förälder ska behöva ångra sig, säger forskaren Ulrika Kreicbergs.