• Ny strategi för finansiering av barncancerforskning

  Datum:

  Nyhet: Barncancerfondens styrelse har antagit en ny strategi för utökad forskningsfinansiering. Implementeringen inleds under 2021 och innebär en ökning av det årliga budgetanslaget med upp till 60 miljoner kronor från och med 2023. Den utökade strategin fokuserar på strategiskt viktiga områden för att fler barncancerdrabbade ska överleva och med så få komplikationer som möjligt.

 • Normalt sett arrangeras ljusmanifestationer runt om i landet på internationella barncancerdagen. I år blir manifestationen digital.

  På måndag tänds tusentals ljus för barn med cancer

  Datum:

  Nyhet: 15 februari är internationella barncancerdagen, då uppmärksammas barn med cancer runt om i världen. I Sverige anordnas en digital ljusmanifestation för att synliggöra de som drabbas och de som lever med de livslånga komplikationer som ofta följer efteråt.

 • Foto: Håkan Sjunnesson

  Ny kommunikations- och samhällspolitisk chef ska stärka Barncancerfondens påverkansarbete

  Datum:

  Nyhet: Max Ney blir chef för Barncancerfondens nya enhet för kommunikation och samhällspolitik. I sin roll kommer han bidra till det intensifierade arbetet att genom idéutveckling och problemlösning göra mer för fler som är drabbade.

 • Ingrid Tonning Olsson, Magnus Essand och Hong Qian är tre av forskarna som tar del av Barncancerfondens forskningsanslag.

  Barncancerfonden ger rekordutdelning till forskningen

  Datum:

  Nyhet: Nu är Barncancerfondens största utdelning till forskning för året klar. Totalt delas 146 miljoner kronor ut, ett nytt rekordbelopp till kampen mot barncancer och dess följdeffekter.

 • Streamern Marcus ”Tutsi” Toth, poddprofilenJessica Lasses och Barncancerfondens eventansvariga, Jannica Eriksson, modererade sändningen av Stream of Hope.

  Gamingstjärnor slöt upp för barn med cancer

  Datum:

  Nyhet: Under luciahelgen genomfördes Stream of Hope – en tre dagar lång stream för att stötta kampen mot barncancer. 70 av Sveriges och Europas största profiler inom gaming bidrog till att samla in rekordsumman 672.491 kronor. Dessutom tatuerade moderatorn Marcus ”Tutsi” Toth in Barncancerfondens logotyp på armen när insamlingen nådde en halv miljon kronor.

 • Prisbelönt professor ny forskningschef på Barncancerfonden

  Datum:

  Nyhet: Jan-Inge Henter, professor och överläkare, blir ny forskningschef på Barncancerfonden. Där kommer han att leda arbetet med Barncancerfondens kommande strategi för forskningsfinansiering.

 • Alex Haney/Unsplash

  Gaming stars and influencers to raise 100 000 euro to help children with cancer

  Datum:

  Nyhet: Starting this Friday, December 11, some of the biggest gamers in Sweden and Europe will participate in a 72-hour charity stream – Stream of Hope – with the purpose of raising 100 000 euro to fight childhood cancer.

 • Foto: Unsplash/Alex Haney

  På fredag streamar gamingstjärnor och influencers för barn med cancer

  Datum:

  Nyhet: Med start nu på fredag kommer några av Sveriges och Europas största profiler inom gaming att delta i Stream of Hope - en tre dagar lång stream för att stötta kampen mot barncancer. Med och spelar är bland annat e-sportlegenden Emil "HeatoN" Christensen men också välkända ansikten som influencern Therese Lindgren och artisten Anis Don Demina.

 • Foto: Alex Haney/Unsplash

  Elgiganten blir huvudpartner till Barncancerfondens Stream of Hope

  Datum:

  Nyhet: Den 11:e till 13:e december kommer några av Sveriges och Europas största profiler inom gaming att streama för att samla in pengar till kampen mot barncancer. Nu kliver Elgiganten in som huvudpartner till eventet Stream of Hope.