linbana-720x405.jpg

Vistelser och rekreation

Det är viktigt att få träffa andra som har liknande erfarenheter som en själv. Att dessutom få möjligheten att, i avkopplande miljöer, lära sig om sin sjukdom och konsekvenserna av denna, samt hur man hanterar vardagen är något som Barncancerfonden erbjuder drabbade familjer.

Här ser du de olika vistelserna som Barncancerfonden och de lokala föreningarna erbjuder.

BCF_Agrenska_genrebild_7.jpg

Ågrenska

Ågrenska är ett kompetenscenter där personer med sällsynta diagnoser och deras familjer får träffa både andra i liknande situation och experter på sjukdomen.

Läs mer
barncancer-rehab-6.jpg

Almers hus

Till Almers hus i Varberg kan du och din familj komma bort från vardagen, få en värdefull andningspaus och samla kraft. Här får ni även möjlighet att tillbringa tid och utbyta erfarenheter med andra i liknande situation. Året om är cancerdrabbade familjer från hela Sverige välkomna hit, för att lägga vardagsbestyren åt sidan och bara vara.

Läs mer
west2.jpg

Ungdomsstorläger

På Barncancerfondens årliga ungdomsstorläger får deltagarna träffa andra med liknande erfarenheter, både de som själva har eller haft cancer och de som har syskon som är drabbade. Vår ambition är att ungdomsstorlägret ska innebära gemenskap, erfarenhetsutbyten, glädje och vänner för livet.

Läs mer