Din vara har lagts i varukorgen Gå direkt till kassan eller

Diagnoser

Att lära sig om sin diagnos och vad som händer i kroppen är ett viktigt steg i att kunna hantera sjukdomstiden. Här lär du dig mer om olika typer av diagnoser och hur de påverkar kroppens funktioner.

Jag vill lära mig mer

Barncancerfondens blogg

Här möter du människor som delar med sig av sina erfarenheter om barncancer och verksamheten ur olika perspektiv.

Till bloggen

Samtalsstöd

Vi erbjuder samtalsstöd via ett journummer med legitimerade psykoterapeuter och psykologer som du kan nå alla dagar i veckan, dygnet runt.

Läs mer om samtalsstöd

Vistelser och rekreation

Det är viktigt att få träffa andra som har liknande erfarenheter som en själv. Att dessutom få möjligheten att, i avkopplande miljöer, lära sig om sin sjukdom och konsekvenserna av denna, samt hur man hanterar vardagen är något som Barncancerfonden erbjuder familjer.

Vistelser och rekreation

Skola och förskola

Skolan och förskolan är viktiga för det sjuka barnet. Av flera skäl. Kontakten med skolan och förskolan ökar barnets möjligheter att ta vara på det friska och vanliga i en allt annat än vanlig situation.

Skola och förskola

Nova tar igen skolstarten

Som alla sjuåringar längtade Nova supermycket till skolstarten. Men bara efter ett par veckor fick hon byta skolbänken mot sjuksängen. Efter nio månader i behandling kan Nova äntligen gå i skolan några timmar varje dag. – Det bästa med skolan är läxorna och att min fröken är snäll, säger Nova.

Möt drabbade Diagnoser Leukemier För drabbade Skola och förskola

Nova tar igen skolstarten

Böcker och skrifter

Barncancerfonden tar fram informationsmaterial och medicinska skrifter om barn och cancer med konkreta råd och stöd till drabbade familjer. Materialet är gratis.

Beställ informationsmaterial

Att få cancer i tonåren

Stöd för dig vars liv på ett sätt är satt på paus.

Till Livet på paus

Maxa livet

Maxa livet är för dig som är barncanceröverlevare och som vill ha en stadig grund att stå på och rätten till ett bra liv.

Maxa livet

Sjukdomstiden

Cancer är ett laddat ord. Det väcker ofta mycket ångest och starka känslor. Men reaktionerna vid beskedet att ens barn har fått cancer kan vara mycket olika.

Att leva med barncancer

Lokala föreningar

Barncancerfondens medlemmar är sex lokala föreningar som stöttar familjer vars barn drabbats av cancer genom bland annat stödgrupper och familjeträffar.

Lokala föreningar

Lekfullt lärande

På sjukhuset har lekterapin ansvar för att barn får arbeta i förskoleklass – och att följa skollag och läroplan. – Men vi gör det på ett lekfullt sätt, barnet är så styrt av vuxna i allt annat, säger Sabina Vesterlind, förskollärare vid Akademiska barnsjukhuset i Uppsala.

För drabbade På sjukhuset

Lekfullt lärande

Barncancerforskning

Barncancerfonden är den enskilt största finansiären till forskning om barncancer. Med hjälp av stöd ifrån oss bedrivs idag hundratals forskningsprojekt för att bidra i kampen mot barncancer.

Barncancerforskning

Syskonen som blev osynliga

Familjen Udiljak är på väg ut ur yngsta barnet Felicias behandling för leukemi. Någonstans på vägen blev syskonen tonåringar, utan att någon riktigt märkte det. För Linnéa och Oliver har oron gått ut över arbetet i skolan.

Syskonen som blev osynliga

Världens viktigaste snöre

Genom Supersnöret får barnet en bättre förståelse för behandlingens olika steg och får grepp om situationen.

Läs mer om supersnöret

När det värsta har hänt

Här finns stöd för dig som förlorat ett barn i cancer.

Läs mer om sorg

”Jag var så fruktansvärt rädd för frågan om döden”

Som de flesta barncancerföräldrar pratade Noras föräldrar aldrig med henne om döden. – Vi stod med vår döende sjuåring och visste inte hur vi skulle göra. Vi vet fortfarande inte hur vi skulle ha gjort, säger Noras pappa Marcus Hermansson.

Möt drabbade För drabbade Närstående Sorg

”Jag var så fruktansvärt rädd för frågan om döden”

Hej, behöver du hjälp?

Välkommen till Barncancerfondens Digitala Givarservice! Ställ frågor, rapportera problem och hjälp oss med förslag och idéer. Vi svarar måndag-torsdag från klockan 08.30- 17.00 och fredagar 8.30- 15.00.

Ring eller maila oss!

020-90 20 90 info@barncancerfonden.se Besök vår digitala givarservice