Din vara har lagts i varukorgen Gå direkt till kassan eller

Diagnoser

Att lära sig om sin diagnos och vad som händer i kroppen är ett viktigt steg i att kunna hantera sjukdomstiden. Här lär du dig mer om olika typer av diagnoser och hur de påverkar kroppens funktioner.

Jag vill lära mig mer

Vistelser och rekreation

Det är viktigt att få träffa andra som har liknande erfarenheter som en själv. Att dessutom få möjligheten att, i avkopplande miljöer, lära sig om sin sjukdom och konsekvenserna av denna, samt hur man hanterar vardagen är något som Barncancerfonden erbjuder familjer.

Vistelser och rekreation

Skola och förskola

Skolan och förskolan är viktiga för det sjuka barnet. Av flera skäl. Kontakten med skolan och förskolan ökar barnets möjligheter att ta vara på det friska och vanliga i en allt annat än vanlig situation.

Skola och förskola

Team Elsa slöt upp under sjukdomen

När Elsa, 6 år, blev sjuk fanns moster Britta där för alla. Hon tog hand om syskon, hem, läxor och kramar. På sjukhuset fanns mamma Stina sida vid sida.

Leukemier Närstående

Team Elsa slöt upp under sjukdomen

Böcker och skrifter

Barncancerfonden tar fram informationsmaterial och medicinska skrifter om barn och cancer med konkreta råd och stöd till drabbade familjer. Materialet är gratis.

Beställ informationsmaterial

Samtalsstöd

Vi erbjuder samtalsstöd via ett journummer med legitimerade psykoterapeuter och psykologer dygnet runt.

Läs mer om samtalsstöd

Mammor och unga förlorar mest

När ett barn insjuknar i cancer rasar allt – inklusive ekonomin. Men det tar dubbelt så lång tid för mammors plånböcker att återhämta sig, än pappors. Ny forskning vill ta reda på varför.

Jobb och arbetsliv

Mammor och unga förlorar mest

Sjukdomstiden

Cancer är ett laddat ord. Det väcker ofta mycket ångest och starka känslor. Men reaktionerna vid beskedet att ens barn har fått cancer kan vara mycket olika.

Sjukdomstiden

Lokala föreningar

Barncancerfondens medlemmar är sex lokala föreningar som stöttar familjer vars barn drabbats av cancer genom bland annat stödgrupper och familjeträffar.

Lokala föreningar

"Ta det i din takt"

Charlotte Kihl har flera sena komplikationer efter cancerbehandlingen som barn. Först som trettioåring tog hon itu med känslorna kopplade till barndomens upplevelser.

Sena komplikationer Efter barncancern

"Ta det i din takt"

Barncancerforskning

Barncancerfonden är den enskilt största finansiären till forskning om barncancer. Med hjälp av stöd ifrån oss bedrivs idag hundratals forskningsprojekt för att bidra i kampen mot barncancer.

Barncancerforskning

Behandlingar

Alla barn behandlas efter så kallade behandlingsprotokoll som tagits fram i internationellt forskningssamarbete. Det är den mall man utgår ifrån, men sedan anpassas den alltid efter det individuella barnets speciella egenskaper för att uppnå bästa resultat.

Behandlingar

Peer support - en kompis som förstår

Har du också fått en cancerdiagnos? I så fall kan en så kallad peer supporter kanske vara något för dig. Det är en person som själv har haft cancer som barn eller ungdom, som vet hur det är och hur det känns, och som med sin erfarenhet valt att stötta andra barn och ungdomar med cancer.

Peer support - en kompis som förstår

Maxa livet

Maxa livet är för dig som är barncanceröverlevare och som vill ha en stadig grund att stå på och rätten till ett bra liv.

Maxa livet

Världens viktigaste snöre

Genom Supersnöret får barnet en bättre förståelse för behandlingens olika steg och får grepp om situationen.

Läs mer om supersnöret

När det värsta har hänt

Alla drabbas vi av tragedier i livet, men den värsta av alla förluster för en förälder är att förlora ett barn.

Läs mer om sorg

Hej, behöver du hjälp?

Välkommen till Barncancerfondens Digitala Givarservice! Ställ frågor, rapportera problem och hjälp oss med förslag och idéer. Vi svarar måndag – torsdag 9.00-17.00 samt fredagar 9.00-15.00.

Ring eller maila oss!

020-90 20 90 info@barncancerfonden.se Besök vår digitala givarservice