Fotbollströjefredag 2024

Den 12 april 2024 är det dags igen för Fotbollströjefredag – en manifestation i kampen mot barncancer. För andra året i rad enas fotbollssverige för att stödja barn och familjer som drabbats av barncancer. Ta på dig ditt favoritlags tröja på jobbet eller i skolan den 12 april, ta en selfie och dela med dina vänner i sociala medier. Använd gärna #Fotbollströjefredag. Glöm inte att swisha en gåva här eller till 90 20 991 och stöd forskningen. Tack! 

Janne Andersson ny förbundskapten för Barncancerfondens fotbollslag

Så kan du vara med

Idag överlever 85 procent av de barn i Sverige som drabbas av barncancer. Och ungefär 7 av 10 som överlever får sena komplikationer från behandlingen eller sjukdomen i sig. Så mer forskning behövs. Forskning som är elakare mot cancern, men snällare mot barnen. Därför vill vi engagera hela fotbollssverige under en dag då vi visar att vi står enade i kampen mot barncancer. Var med du också! 

Gör så här på Fotbollströjefredag 12 april:

1 Swisha 100 kronor eller mer till 90 20 991.
2 Ta på dig ditt favoritlags matchtröja på jobbet, i skolan eller hemma.
3

Ta en selfie, dela i sociala medier och uppmana dina vänner att göra samma sak. Tagga #Fotbollströjefredag och @barncancerfonden (Instagram/Threads) eller @barncancerfond (X). Använd vårt swishnummer 90 20 991 i sociala medier. 

Sveriges viktigaste supporterklubb

Varje dag drabbas ett barn i Sverige av cancer. 85 procent överlever, 15 procent gör det inte. Vi är den största finansiären av barncancerforskning i Sverige men behöver din hjälp. En enda forskningstimme kostar nämligen cirka 500 kronor. 

Som månadsgivare skyndar du på den livsviktiga forskningen. Då kan du också titulera dig Barnsupporter. Med din hjälp blir vi ännu starkare i kampen mot barncancer. Tack. 

Bli Barnsupporter med 100 kr i månaden 

 

Dela och uppmuntra dina vänner att delta!