Sverigepremiär för Fotbollströjefredag!

Fredag 31 mars 2023 genomförs för första gången Fotbollströjefredag – en manifestation i kampen mot barncancer. Då enas fotbollssverige för att stödja barn och familjer som drabbats av barncancer. Ta på ditt favoritlags tröja på jobbet eller i skolan den 31 mars, ta en selfie och dela med dina vänner i sociala medier, samt swisha en gåva och stöd forskningen.

Adoveo FTF-märket_1x1.png-196.png

Swisha en gåva

#Fotbollströjefredag - 31 mars

Swisha här

Varje dag drabbas ett barn i Sverige av cancer. Många barn, både under och efter sin behandling, kan inte utöva sina favoritsporter på grund av behandlingen eller komplikationer de fått från sin sjukdom. Den här dagen går vi samman och visar stöd för de drabbade barnen och samlar in pengar till den livsviktiga forskningen.

Gör så här:

1 Swisha 100 kronor eller mer och stöd forskningen.
2 Ta på ditt favoritlags fotbollströja på jobbet, i skolan eller hemma.
3

Ta en selfie, dela i sociala medier och uppmana dina vänner att göra samma sak. Tagga #Fotbollströjefredag och @barncancerfonden (Instagram) eller @barncancerfond (Twitter).

Den 31 mars bär vi favorittröjan med stolthet

#Fotbollströjefredag går av stapeln den sista fredagen i mars och vi hoppas att hela Sverige kryllar av fotbollströjor i olika färger den här dagen. Har du flera favoritlag, ta på alla tröjor och byt under dagen! Det kan vara ett landslag, en elitklubb eller din egen klubb som du spelar eller spelat i. Bär ditt lags tröja med lite extra stolthet den 31 mars och dela med dina vänner i sociala medier så att fler är med och deltar.

Fotboll är gemenskap

Nu visar vi att fotbollen kan vara en gemenskap som är större än rivaliteten mellan klubbar! Samla din familj, kompisar eller kollegor och var med på #Fotbollströjefredag den 31 mars. Genom att fotbollsverige går samman som ett lag visar vi de drabbade familjerna att de inte är ensamma.

Tillsammans gör vi skillnad i kampen mot barncancer

Barncancerfonden lanserar initiativet #Fotbollströjefredag i Sverige och alla gåvor går till vårt arbete med att finansiera forskning samt ge rätt vård och stöd till drabbade barn och deras familjer. Barncancerfonden är den enskilt största finansiären av barncancerforskning i Sverige och har sedan starten satsat 3,5 miljarder kronor på forskning som gör skillnad.

Nadim_Fotboll2.jpg

Nadim vill bli fotbollsproffs

Under sin två år långa leukemibehandling var 8-åriga Nadims längtan efter att få spela fotboll stor. I februari, efter sista behandlingsdagen då han äntligen fick ringa i klockan på sjukhuset, fick han en fotboll i present av vårdpersonalen. Enligt Nadim kan man aldrig ha för många fotbollar.

Nadim vill bli fotbollsproffs

Dela och uppmuntra dina vänner att delta!