Vinnarskallar. Från vänster: Jakob Nyström (U-14), Robin Nielsen (U-15), Adam Jonsson (U16) och Petter Ekelund, Barncancerfonden Mellansverige

Många vinnare i Valbo

Många sponsorer och många varv runt rinken gav många vinnare när Valbo tog i för en bra sak.


Trodde du att det är svårt att skaffa sponsorer till ett ungdomslag i hockey?
Då känner du inte grabbarna i Valbo Hockey Club.

Den här gången handlade det inte om att vinna en simpel match. Nej, Valbo Hockey Club; U-14, U15 och U-16, siktade högre än så. Den 4 november genomfördes en något annorlunda tävling som garanterat gjorde nytta för klubben, men också för Barncancerfonden Mellansverige, som efter ett mycket lyckat event fick motta en gåva på sammanlagt över 30 000 kr.

Ok, häng med nu. Tänk dig tre hockeylag med ca 20 grabbar i varje. Alla spelare har uppdraget att skaffa sig så många egna sponsorer som möjligt – sponsorer som är villiga att betala en förbestämd summa för varje varv runt rinken spelaren lyckas åka på 30 minuter. 1 kr per varv kan då generera minst 80 kr för en driven yngling med välslipade grillor. Men räkna då in att varje spelare raggar 12-13 sponsorer, som också kommer för att heja på. Ja, då blir det klirr i kassan. Och många vinnare i slutändan.

Så var fallet för U-16-spelaren Adam Jonsson, vars mor, Ulrika Jonsson är mycket stolt.

– Det här var en jättebra och lyckad grej, berättar Ulrika Jonsson. Dels samlades pengar in till lagen, men samtidigt till en god sak, då 20 procent av intäkterna skänktes till Barncancerfonden Mellansverige. Och förutom att killarna fick vara med och bidra på ett konkret sätt, innebar detta välbehövlig skridskoträning som alla kunde vara med på, även målvakterna.

Ulrika har fungerat som projektledare för eventet, som också lockade många av de engagerade sponsorerna till hallen.

– Det här var ju roligt eftersom det blev en tävling på flera plan, förklarar Ulrika. Killarna triggades och tävlade mot varandra då det gällde att skaffa så många sponsorer som möjligt och sedan också genom att prestera så bra som möjligt på isen.

Adam Jonsson representerade sedan Valbo U-16 vid checköverlämningen under NickBack Arenas 10-årsfirande den 26 november, där han trivdes även utan skridskor.

– Det här var kul, säger Adam. Och kul också att det syns inför andra att man har gjort något bra.

– Det var ju såklart lite jobbigt att åka alla varven, fortsätter han. Men det var samtidigt bara roligt, och det var värt att ta i lite, för en bra sak.