Årsmötet genomfört

Årsmötet 2020 är genomfört och en ny styrelsekonstitution har åter blommat upp. Årets nyhet är en helt "grön" suppleant med "gröna fingrar".

Under söndagen den 3 maj genomfördes Barncancerfonden Mellansveriges årsmöte som denna gång hölls helt digitalt/på distans. 15 personer deltog i mötet som ägde rum i systemet GoPlenum och administrerades via Jens Norberg på kansliet. Mötesordförande var Eva-Lotta Johansson.

Trots att det blev ett annorlunda årsmöte, gick allt bra och alla nödvändiga beslut kunde fattas på ett föreningsmässigt korrekt sätt. Deltog gjorde även föreningens revisor Per Hammar som redogjorde för sin revisionsberättelse.

Valet av styrelsemedlemmar för 2020-2021 kunde också klubbas enligt valberedningens förslag. Styrelsens medlemmar omvaldes och är desamma som tidigare, förutom att suppleanterna är utbytta. Jenny Marsch och Jessica Norling kliver av och ersätts av Maria Näslund och Kent Hellström. Kent Hellström har tidigare varit styrelseaktiv i föreningen, medan Maria Näslund är helt ny. Petter Ekelund omvaldes till ordförande.

Även valet av ordinarie revisor samt valberedning är oförändrat.

Se hela styrelsen här

Välkommen, Maria Näslund!

Valberedningens presentation av Maria

Namn: Maria Näslund
Bor: i Västerås
Ålder: 26 år
Vad gör du till vardags?
Till vardags jobbar jag med marknadsföring inom e-handel, tränar, lagar god mat och umgås med min sambo, familj och mina vänner.
Varför är du engagerad i Barncancerfonden?
Jag har länge velat engagera mig ideellt, och när min brorsdotter fick allvarlig hjärtsvikt och behövde en hjärttransplantation, kändes det självklart att det var just svårt sjuka barn och drabbade familjer som det ideella arbetet skulle kretsa kring.
Vilka frågor vill du driva?
- Ökat stöd för drabbade barn och familjemedlemmar med funktionsvariationer. (Både min bror och hans dåvarande sambo har funktionsvariationer, vilket gjorde att de behövde extra mycket stöd under deras dotters sjukdomstid, något som var svårt att få till).
- Ge guldkant i vardagen.
Nuvarande eller tidigare föreningsuppdrag?
Jag är helt ny inom föreningsuppdrag och vill gärna lära mig hur allt går till!
Dold talang?
Jag har så kallade "gröna fingrar".

Föreningen hälsar Maria och Kent varmt välkomna till styrelsen och vi ser fram emot ett nytt blomstrande år med Barncancerfonden Mellansverige!