Har du förlorat ett barn i cancer och kommit en bit på väg? Känner du att du vill arrangera aktiviteter för andra föräldrar som också mist ett barn? Då är du varmt välkommen att anmäla ditt intresse för att ta över arbetet i Visommist-gruppen.

Välkommen att engagerade dig i Visommist!

Visommist är gruppen för föräldrar som mist ett barn i cancer. För dig som har förlorat ett barn vill Barncancerfonden Mellansverige kunna erbjuda en extra möjlighet till möten, gemenskap, erfarenhetsutbyten och aktiviteter. Därför har vi skapat stödgruppen Visommist.

Mellansveriges Visommist-grupp har under många år samlat föräldrar som delar erfarenheten av att förlora ett barn i barncancer. Behovet av samtal med andra i samma situation är stort, och utifrån det arrangerar gruppen löpande träffar för att prata och stärka varandra i sorgen. Men det handlar också om att bara få mötas under avslappnade former och skapa nya bekantskaper för att komma vidare tillsammans.

Under de senaste åren har våra medlemmar Sara och Carina drivit Visommist och sammankallat gruppen till de löpande träffarna. Från och med 2022 har Sara och Carina valt att lämna uppdraget och hoppas nu kunna lämna över till nya engagerade medlemmar.

Har du förlorat ett barn i cancer och kommit en bit på väg? Känner du att du vill arrangera aktiviteter för andra föräldrar som också mist ett barn? Då är du varmt välkommen att anmäla ditt intresse för att ta över arbetet i Visommist-gruppen.

Att vara engagerad i en stöd/aktivitetsgrupp inom Barncancerfonden Mellansverige innebär att inför varje år sammanställa en handlingsplan för de aktiviteter som gruppen vill och har möjlighet att arrangera. Handlingsplanen godkänns sedan av styrelsen och gruppen får därmed ekonomi till att genomföra det man planerat. Med i arbetet finns också den professionella föreningsinformatören, som bistår med allt från ekonomi till kommunikation. Att arbeta och driva en stödgrupp inom Barncancerfonden Mellansverige är ett fint åtagande som gör skillnad. Det lilla blir ofta det stora.

Så här berättar Sara om sitt arbete i Visommist-gruppen:

När man förlorar sitt barn i cancer. När man kämpat bredvid sitt barn genom behandlingar, operationer, hopp och förtvivlan och det slutar i att cancern vann, så behöver man få sörja. Sorgeprocessen tar tid och är olika lång för alla individer, men vägen vi vandrar är oftast densamma. När jag förlorade min Alice i leukemi för 12 år sedan trodde jag att jag skulle gå under av sorg. En stor hjälp var då att möta andra som varit i en liknande situation. Visommist-gruppen med ledare med samma erfarenhet var en stor, stor hjälp. Helt ovärderlig!
Att få haft detta uppdrag i snart sex år har varit en ära. Detta fantastiska uppdrag som handlar om förtroende, ödmjukhet och att vi står där tillsammans i sorgen, vi hjälper varandra och vi vandrar samma väg, vi har bara gått olika långt. Jag hoppas att nya ledare kan ta över detta viktiga uppdrag.
/Sara

Vill du engagera dig i Visommist-gruppen, hör då av dig till: mellansverige@barncancerfonden.se och berätta lite om dig själv och dina tankar kring Visommist. Sara och Carina kommer fortfarande att finnas vid vår sida och kan bistå med råd och input utifrån det arbete som de själva byggt upp, och bollar gärna över detta genom en personlig överlämning om så önskas. Eller har du kanske helt nya ideér?

Varmt välkommen att höra av dig. Varmt välkommen till Visommist!