Efterlysning: Samordnare till Uppsalagruppen

Vi söker dig som ideellt vill samordna stöd- och aktivitetsarbetet i Uppsala.

Ett av de viktigaste verksamhetsuppdragen för Barncancerfonden Mellansverige är att arrangera aktiviteter för våra medlemmar. Det gör vi genom de stödgrupper av ideellt engagerade medlemmar och volontärer som verkar på olika orter inom regionen. I Uppsala har vi en lång tradition av att arrangera aktiviteter såsom biokvällar, restaurangbesök, hästridning, äventyrsbad och julbord. Uppsalagruppen ser även till att de inneliggande familjerna på Akademiska barnsjukhusets barncanceravdelning får det lilla extra, i form av t.ex. pizzakvällar, pysselaktiviteter, frukostar och fika vid festliga tillfällen.

Då vår nuvarande sammankallande för Uppsalagruppen inte längre har möjlighet att fortsätta med detta arbete, söker vi en efterträdare. Är du personen som vill engagera dig genom att ta över rollen som samordnare i Uppsalagruppen? 

I uppdraget ingår att leda gruppen av ideellt engagerade i att arrangera aktiviteter och stödinsatser i Uppsala och på sjukhuset. Detta sker i nära samarbete med föreningens anställde informatör och utifrån den handlingsplan som upprättas av gruppen inför varje år. Det finns inga krav på hur mycket som ska arrangeras, utan allt arbete utförs utifrån de befintliga resurserna – det lokala engagemanget. Aktiviteterna på sjukhuset genomförs i samverkan med avdelningen och dess anställda och bygger på en nära kontakt med vårdpersonalen och en insyn i verksamheten.

Är du rätt person för uppdraget, får du en grundläggande introduktion och "Barncancerfonden-utbildning" på föreningens kansli. Och självklart också en överlämning från den avgående gruppledaren.

Intresserad? Kontakta i så fall föreningskansliet genom ett mejl till:
mellansverige@barncancerfonden.se

Välkommen med din intresseanmälan!