Välkomna till Furudals Vandrarhem!

Behöver din familj en "break"? Välkomna till Furudals Vandrarhem i Dalarna - gratis vistelse för barncancerdrabbade familjer i Mellansverige!

I hjärtat av Dalarna, intill vackra Oresjön, ligger Furudals Vandrarhem och Sjöcamping. Värdarna heter Katja och Hannes och har drivit vandrarhemmet sedan 2021.

Furudals Vandrarhem är den perfekta platsen för att mysa i lugn och ro, att uppleva Dalarnas historia, ge sitt motionerande eller idrottande en nystart eller för att ge barnen en annorlunda upplevelse genom att t.ex. fiska, bada, plocka svamp, cykla och kanota.

Läs mer om Furudals Vandrarhem

Katja och Hannes vill nu bjuda in medlemsfamiljerna i Barncancerfonden Mellansverige till en gratis vistelse på vandrarhemmet vid två tillfällen under 2022. Syftet är att erbjuda barncancerdrabbade familjer möjlighet till rekreation och umgänge i en avkopplande miljö. Samtidigt finns chansen att under vistelsen träffa andra drabbade och utbyta erfarenheter.

Vandrarhemmet har 7 rum med 22 bäddar (ett 1-bäddsrum två 2-bäddsrum, ett 3-bäddsrum, två 4-bäddsrum samt ett 6-bäddsrum). Rummen har fullt utrustade kök och ett trevligt vardagsrum med TV. Utöver rummen finns ett stort allrum och en fin trädgård. Allrummet är den perfekta platsen för att måla, pyssla eller leka med barnen.

Vandrarhemmet är inte tillgänglighetsanpassat.

De aktuella vistelseperioderna är:

  • 12-20 maj
  • 31 oktober - 4 november (höstlovet)

Varmt välkommen att anmäla ert intresse via formuläret nedan, senast den 15 april för vårvistelsen och senast den 15/9 för höstvistelsen.

Boendet på vandrarhemmet är gratis för barncancerdrabbade familjer i Mellansverige. Ni kan söka reseersättning från föreningen i samband med vistelsen.

Vandrarhemmet har möjlighet att ta emot fyra drabbade familjer under respektive period. Blir intresset stort, prioriteras A-medlemmar och därefter inkommandedatum för anmälan.

Frågor? Kontakta:
mellansverige@barncancerfonden.se

Välkomna till Furudal, önskar Katja och Hannes!