Välkommen, Amal!

Amal Alserr är ny medlem i Uppsalagruppen och vill som barncancerdrabbat syskon bidra med en ökad livskvalitét för andra drabbade barn och deras familjer.

När Amal Alserr från Uppsala var 15 år insjuknade hennes lillasyster i cancer. Livet för familjen ställdes på ända och för Amal innebar situationen en svår och omtumlande tid, mitt under gymnasiet. Systern förlorade kampen mot sjukdomen, 5 år gammal.

Idag är Alserr vuxen och arbetar som apotekare. När hon ser tillbaka systerns sjukdomstid, tror hon att familjen skulle ha behövt ett mer aktivt socialt stöd, inte minst med tanke på att föräldrarna inte pratade svenska. För Amals egen del önskar hon att hon hade haft någon att prata med – någon som själv varit med och som skulle ha sagt åt henne att det är OK att ta en paus i livet. Skolan skulle kunna ha fått vänta.

Amal Alserr har gått med som medlem i Barncancerfonden Mellansverige och vill nu engagera sig praktiskt i föreningen och bidra med det som hon själv saknade. Från och med 2023 är hon en del av Uppsalagruppen, som arrangerar aktiviteter i och runt Uppsala och som också utgör det aktiva stöd som föreningen bedriver på Akademiska barnsjukhuset. Nedan presenterar hon sig själv.

Varmt välkommen, Amal!

Vill du också engagera dig och vara med i Uppsalagruppen eller i en stödgrupp på din ort? Varmt välkommen att kontakta oss, så får du veta mer!

Amal Alserr

Mitt namn är Amal Alserr, en glad och positiv 29 årig tjej från Uppsala. På fritiden gillar jag att ta promenader i naturen, umgås med familj och vänner samt att delta i olika aktiviteter.

Jag har studerat till apotekare och vill nu engagera mig i barncancer-föreningen till minne av min syster Hala och för att jag brinner för att hjälpa andra.

Min förhoppning är att uppmärksamma sjukdomen och vara med och starta projekt för att underlätta läkemedelsadministreringen och hanteringen vid cancervård men även bidra till en ökad livskvalité för barn och deras familjer.