– Barn ska ha få ha kul och älska livet, och det här är vårt bidrag, säger Isa Karademir på restaurang Il Forno Italiano.

Isa bjuder in

Restaurang Il Forno Italiano i Uppsala bjuder Mellansveriges medlemmar på middag.

Isa Karademir driver Il Forno Italiano, en väletablerad italiensk restaurang i Uppsala. Under våren kontaktade han Barncancerfonden Mellansverige och erbjöd ett samarbete, vilket går ut på att bjuda föreningens medlemmar på en italiensk middag. Onsdagen den 31 maj öppnar Isa dörren och välkomnar barn och föräldrar till sin restaurang, något som uppskattas stort. 

– Det här är ett jättefint initiativ från en lokal företagare som vill bjussa och göra något riktigt bra, säger Jens Norberg, föreningsinformatör för Barncancerfonden Mellansverige.

– Att under enkla och lustfyllda former få träffas, utbyta erfarenheter och göra något kul och kanske annorlunda, kan betyda mycket för en barncancerdrabbad familj, och just det har Il Forno Italiano förstått. Nu hoppas vi så klart att fler restauranger och andra företag inspireras och bjuder till de också. Engagemang smittar.

Och Isa Karademir ser fram emot kvällen.

– Vissa saker kan man inte sätta ord på, förklarar Isa. Och då får man visa sitt stöd genom handling. Det här är vårt bidrag till barncancerdrabbade familjer, och jag ser verkligen fram emot att få träffa dem. 

– Jag är inte drabbad själv, men det händer att barnfamiljer som ligger inne på sjukhuset kommer hit och äter, fortsätter Isa. Och har man barn själv, blir det ju extra starka känslor.

– Barn ska ha få ha kul och älska livet.

Är du också en bjussare?

Har du eller ditt företag också något att bjuda Barncancerfonden Mellansverige på? Något som kan sätta lite guldkant på en annars tuff vardag?

Tveka i så fall inte att höra av dig till: mellansverige@barncancerfonden.se

Du kan göra skillnad. Bli en bjussare, du också!