Gott slut för leksakskedja

Toys "R" Us skänkte sina osålda leksaker till Barncancerfondens föreningar.

Under veckan städade leksakskedjan Toys "R" Us ur sina butiker i hela landet. Detta efter att ägaren, det danska förtaget TOP TOY gått i konkurs i december 2018. Efter en omfattande utförsäljning i butikerna valde man att skänka de sista resterande varorna till Barncancerfondens lokala föreningar.

Barncancerfonden Mellansverige kunde därför under tisdagen hämta hem en ansenlig mängd leksaker från den nu avvecklade butiken i Uppsala, artiklar som bland annat kommer att användas till våra ryggsäckar till nyinsjuknade barn.

Vi hann också få en liten pratstund med butikschefen Natalie Lindqvist.

Hur känns det att skänka iväg det sista i butiken?

– Det känns så bra och skönt att den är idén gick igenom. Vi var lite oroliga att det resterande lagret skulle behöva slängas bort. Alla butiker hade nämligen den gemensamma uppfattningen att de osålda varorna istället skulle skänkas till en organisation. Den framförde vi, och så blev det alltså.

– Jag och min personal är jätteglada att dessa leksaker nu går till rätt ställe, dvs där de gör nytta.

Varför valde ni just Barncancerfonden?

– Själva beslutet fattades inte av oss i butikerna, utan av ”högre makter”. Man bestämde där i alla fall att de sista leksakerna ska gå till behövande.

– Vi i butiken är så tacksamma för att just Barncancerfonden hade möjlighet att ta hand om det sista. Man vet ju; mår man inte bra, kan en liten gåva ändå göra att det känns lite bättre, och det hoppas jag att vi genom det här kan bidra med. Därför känner jag mig glad idag!

Hur har den sista tiden i butiken varit?

– Jag har arbetat för koncernen i 12 år och aldrig varit med om något likande – ett organiserat kaos. Men det har samtidigt gått bra. Jag har varit med om att starta upp flera butiker, bland annat den här i Uppsala, så det är lite blandade känslor just nu. Jag trodde faktiskt inte att jag skulle få behöva vara med om att plocka ner den.

– Men, efter regn kommer sol, och slutet blev ändå gott.

Och vad händer nu då, vad gör du på måndag?

– Jag fick faktiskt ett samtal just idag där jag blev erbjuden nytt jobb som butikschef för Lidl i Märsta. Så jag står alltså mellan två jobb just nu. Så jag har haft tur. Men jag önskar samtidigt att jag hade fått jobba kvar. Jag älskar ju kundservice att få träffa barn, men då kan man ju i alla fall säga att jag avslutar på ett bra sätt!

Tack Natalie, och tack Toys "R" Us!

Er gåva gör skillnad.