Redo för take off. "Jag tror att alla initiativ kan leda till något ännu större och ännu bättre." /Jenny Weimer, arrangören bakom Barnens Storvretadag den 26 maj

Hej Jenny Weimer, har du ett par minuter?

Hej Jenny Weimer – flygvärdinnan från Storvreta utanför Uppsala, som arrangerar ”Barnens Storvretadag” till förmån för Barncancerfonden nu på söndag…

Du, vad händer på söndag?

– På söndag är det Mors dag och det ska vi fira med att hjälpa sjuka barn. Vi gör det genom Barnens Storvretadag, en dag med bl.a. ponnyridning, hoppborg, ansiktsmålning, fiskdamm och fikaförsäljning. Genom försäljningen och genom att ”boosta” insamlingen ”Till Cornelias ära”, samlar vi under dagen in pengar till Barncancerfonden.

Vem är Cornelia?

– Cornelia är 10 år och drabbad av barncancer och jag är bekant med hennes mamma. Jag vet att Cornelia är i dåligt skick och därför vill vi peppa henne och hennes familj nu. Vi som är friska måste göra det vi kan för att hjälpa barncancerdrabbade. Jag är själv fembarnsmamma.

När och hur kom du på den här idén?

– Då jag arbetar som flygvärdinna har jag med jobbet fått åka på så kallade nödflygningar, och förra året fick jag åka med till Mali för att bistå befolkningen där. När jag kom hem var det bara helt omöjligt att inte göra något – man måste göra något om man kan, så då fick jag idén att arrangera Barnens Storvretadag till förmån för UNICEF. I år gör jag det igen, men nu för Barncancerfonden.

Men gör du allt själv?

– Nej, inte riktigt. Jag har en medarrangör som heter Jenny Storm. Jag är idésprutan/eldsjälen och hon är den som planerar detaljerna. Vi kompletterar varandra bra. Och så har vi ju anställt en massa småungar som ska sälja glass också!

Hur mycket hoppas ni på att få in?

– Jag är glad för allt, men är samtidigt optimist. Jag tror på 10 000 kr, men hoppas på en miljon. Men det är ju inte bara pengarna det handlar om. Jag tror att alla initiativ kan leda till något ännu större och ännu bättre.

OK, så varför ska alla komma till Storvreta och Barnens Storvretadag på söndag?

– Det kommer att bli världens bästa dag. Bara därför!

Och slutligen en udda fråga: När jag själv flyger och ser världen uppifrån brukar jag ibland få nya tankar och perspektiv på livet. Tror du att man blir klokare av att flyga?

– Nej, det är nog mer syrebristen som ger upphov till dina galna tankar… Nej, skämt åsido; jag tror det är den nya situationen uppe i luften och att du bryter din vardag som gör att du tänker nytt. Själv får jag också inspiration och idéer på jobbet, men då handlar det mest om alla fantastiska människor jag möter.

Barnens Storvretadag

Barnens Storvretadag äger rum söndagen den 26 maj mellan 12.00-15.00 vid församlingsgården i Storvreta.

Mer om evenemanget:

Här ligger Storvreta

Facebook: Stora Barndagen för Barncancerfonden

Instagram: @supersamlarna

”Till Cornelias ära” – Insamlingen på barncancerfonden.se