Du gör världen till en bättre plats

Välkommen att engagera dig i Mellansveriges stödgrupper!

Barncancerfonden Mellansverige är en ideell förening som på olika sätt arbetar för att stötta barncancerdrabbade familjer i vår region. Det gör vi i nära samarbete med riksförbundet Barncancerfonden samt de övriga fem lokala Barncancerfonden-föreningarna i landet. Vi kan inte bota cancer, men vi vill bidra till att göra tillvaron lite ljusare för de barn och familjer som har det som svårast, både under och efter sjukdomsperioden.

Ett fundament i vår verksamhet är att arrangera aktiviteter för våra medlemmar. Det kan vara allt från en enkel föräldrafika till en stor familjehelg eller ett ungdomsläger. Det här gör vi för att skapa möjligheter till möten och gemenskap och för att genom lustfyllda aktiviteter erbjuda avkoppling från en kanske annars krävande vardag.

Barncancerfonden Mellansverige har ett antal stöd- och aktivitetsgrupper som utifrån respektive ort arrangerar aktiviteter och stödinsatser utifrån en av styrelsen godkänd handlingsplan. Stödet går även ut på att ordna verksamhet på sjukhusen, där de drabbade barnen vårdas på hemorten. Idag har vi aktiva stadsgrupper i Hudiksvall, Falun/Borlänge, Gävle, Uppsala och Örebro. Vi har också en grupp som riktar sig till våra ungdomar och unga vuxna. Men, vi vill bli fler. Västerås, Eskilstuna och Nyköping är städer där föreningen tidigare har haft aktiva grupper, men som nu är vilande. Likaså en stödgrupp för de föräldrar som förlorat ett barn – ”Visommist”. Vill du vara med och göra skillnad för barncancerdrabbade barn i Mellansverige? Då är du varmt välkommen att anmäla ditt intresse som volontär i en stödgrupp nära dig. Är du personen att starta upp en ny grupp på din ort, eller kanske driva Visommist-gruppen vidare? Tveka i så fall inte att höra av dig till oss. Du behöver inte själv vara barncancerdrabbad.

De ideella krafterna är avgörande för vår verksamhet, och samtidigt något mycket fint. Allt arbete utgår ifrån de befintliga förutsättningarna. Det kan handla om och räcka med en aktivitet om året. Men just det lilla kan innebära det stora för de som deltar. Ditt engagemang gör världen till en bättre plats. Välkommen till Barncancerfonden Mellansverige! Och Gott Nytt År!

/Jens Norberg, föreningsinformatör