En levande kärleksdetektor. Mellansveriges nya styrelsemedlem Jane Oksanen har öga för kärlek och ett stort engagemang för att hjälpa andra.

Ny i styrelsen: Jane Oksanen

"Jag blev engagerad för att det drabbade oss, och nu vill jag för evigt, för alltid, på olika sätt, jobba mot en framtid där det inte drabbar andra."

Namn: Jane Oksanen
Bor: Trosa kommun
Ålder: 31 år
Gör till vardags: Mamma till Melina och Molly. Driver företag inom sociala medier. Styrketränar, läser och skriver. Tycker om att vara hemma och skrota och vara engagerad i olika projekt.

Engagemanget i Barncancerfonden?
Jag har från den dagen jag började ha en egen inkomst varit månadsgivare till Barncancerfonden. År 2019 fick min dotter Melina cancer, och nu hade något som man tänker bara drabbar andra, plötsligt störtat in i vår vardag. Pulveriserat allt. Precis som cancer gör. Redan under tiden Melina påbörjade sin behandling kände jag genast hur jag ville engagera mig mer. Det är genom att hjälpas åt tillsammans som vi kan göra stor skillnad. Jag vill genom min kanal på Instagram kunna nå ut mer, för det finns en oerhörd stor vilja hos många att vilja vara med och hjälpa till. Jag blev engagerad för att det drabbade oss, och nu vill jag för evigt, för alltid, på olika sätt, jobba mot en framtid där det inte drabbar andra.

Viktiga frågor?
Åh! Jag skulle vilja driva frågor som rör uppföljning för föräldrar efter vård och behandling av deras barn. Minns hur man efteråt klev ut i en vardag där man inte visste vare sig ut eller in. Skulle man helt plötsligt bara återgå till en vardag? Kände inte att det fanns bra information, något forum eller möjlighet till att fångas upp. Man föll ner i ett avgrundsdjupt hål. Jag tror att det går att jobba oerhört mycket kring detta.

Nuvarande eller tidigare föreningsuppdrag?
Suttit som ordförande och sekreterare i en samfällighetsförening.

Dold talang?
Jag är en levande kärleksdetektor och fattar först vem som gillar vem. Innan de själva ens vet om det!