"Hellre att man ber om för mycket stöd än för lite stöd." /Alfred Cort

Kommer jag att överleva – kommer jag att dö?

Han fick en hjärntumör när han var 15 år. Idag är han 22, och vill nu stödja andra barn som drabbats av barncancer. Möt en överlevare som inte backar för de känsliga frågorna. Möt Alfred Cort!

Mellantid – En podcast från Barncancerfonden Mellansverige

Se övriga podcast-avsnitt här

Det kom ett mejl. Konsultsjuksköterskorna på Akademiska barnsjukhuset fick ett brev från en gammal patient, och det var Alfred Cort. Särskilt gammal är han ju inte, men det är nu sex år sedan Alfred opererades för en tumör i lillhjärnan. Tumören var godartad och någon behandling med strålning eller cytostatika behövdes inte, men en operation i hjärnan är alltid känslig och leder ofta till påverkan livet ut. För Alfreds del dök komplikationerna upp då shunten som han fått inopererad, slutade fungera som den ska. Shuntsystemet, som hjälper till att reglera flödet av hjärnvätska, fick därför nyligen opereras om.

Men i övrigt mår Alfred bra idag, och i brevet berättade han att han nu vill engagera sig och bidra genom att ställa upp som en kontaktperson för andra barn och unga som drabbats av cancer, något som Alfred saknade under hans egen rehabilitering.

Det här lät ju jättebra – det är klart Alfred ska bli kontaktperson inom Barncancerfonden Mellansverige, så jag bjöd in honom till kansliet!

Kontakta Alfred Cort

Barncancerfonden Mellansverige vill erbjuda trygghet och gemenskap när livet är som svårast. Är du barncancerdrabbad och behöver någon att prata och dela erfarenheter med – någon som har haft cancer i tonåren och vet vad det handlar om? Vill du komma i kontakt med Alfred Cort? Hör i så fall av dig till Barncancerfonden Mellansverige. Vi finns här för dig.

E-post: mellansverige@barncancerfonden.se

Alfred Cort, dagen innan operationen 2015 – och i Uppsala den 29 november 2021