Vi tror på att om vi jobbar tillsammans, kan vi hjälpas åt och ha aktiviteter runt om i hela vår förening. /Jessica Albinsson

Många spännande och roliga saker att se fram emot

Referat från styrelsemötet den 19 januari 2020, av styrelseledamot Jessica Albinsson

Hej!

Styrelsens första möte för året genomfördes i ett snöfritt Uppsala 19 januari.

Ett ställe som inte är snöfritt är Sälen och vi är väldigt glada att ni medlemmar vill åka dit och till våra tre rekreationslägenheter som under denna högsäsong är fullbokade. Och jag gissar att även ni är glada för att ta del av de fina erbjudandena som Experium i Lindvallen erbjuder A-medlemmarna.
Arbetet med att tillgänglighetsanpassa i Sälen fortgår och det kommer bl.a. sättas in dörröppnare och trapphiss. Bokningen kommer att uppdateras så att du enkelt kan fylla i om du behöver anpassad lägenhet och det önskas vissa hjälpmedel som t.ex. duschstol. Vid behov av tillgänglighetsanpassning finns även möjlighet att ha bilen i närheten av den anpassade nygjorda entrén. 
Styrelsen har nu också tagit beslut om att fräscha upp ytskikt i våra två äldsta lägenheter A35 och B23. Det arbetet kommer att genomföras under lågsäsong inför nästa säsong. 

Många spännande och roliga saker att se fram emot nu under 2020. Boka t.ex. in datumet 27-28 juni redan nu! Då har vi nämligen planer på en rolig familjeaktivitet för er medlemmar.

Sen har vi också påbörjat förberedelserna inför vår förenings 40-årsfirande, vilket sker under 2021. Vi kommer under detta året få inblick i föreningens utveckling av Jens i nyhetsbreven och mer info om firandet kommer längre fram. 

Under styrelsemötena tas beslut om olika ansökningar och skrivelser, och värt att nämna denna gången tycker jag är att vi gett bidrag för att köpa in en elbil för barn till barnonkologen för att avdramatisera runt operationstillfället så att mindre barn ska själva kunna köra ner till operationen. Det finns en liknande på Skandionkliniken när barnen tas till strålning och den är väldigt uppskattad. 

Ni som jobbar i aktivitetsgrupper eller skulle vilja börja, så har vi funderat här under hösten hur vi från styrelsen bättre skulle kunna stötta detta fantastiska arbete som görs runt om i föreningen. Vi har kommit till beslut att några från styrelsen och Syskon-Gustav kommer att besöka grupperna för att få ett närmare samarbete och att ni som anordnar ska känna sig trygga i anordnade av aktiviteter. Och vi hoppas kunna ge lite draghjälp på vissa ställen för att få igång aktiviteter. Vi tror på att om vi jobbar tillsammans, kan vi hjälpas åt och ha aktiviteter runt om i hela vår förening. 
Sen kommer vi kanske inte hinna besöka alla nu under våren, då det är mycket som ska stämma för alla med vanliga jobb m.m., men vi ska göra vårt bästa. Och stödgrupperna kommer även att till hösten bjudas in till en arbetshelg i aug/sept. 

Nu börjar det närma sig ett nytt styrelseår och valberedningen söker fler som vill engagera sig i styrelsen. Styrelsen tycker att det är viktigt att välkomna nya styrelsemedlemmar och har tagit fram ett dokument som beskriver vårt arbete som bifogas till nya intresserade via valberedningen inför inval. 
Och var är då årsmötet 2020?
Boka in 28-29 mars! Vi välkomnar er till Bålsta och konferensanläggningen Lastberget med övernattning, middag med underhållning m.m.
Vi hoppas att ni kommer och umgås med oss och har en trevlig helg. Det finns även möjlighet att bara närvara på årsmötet söndag 29 mars 10.00 om man så önskar.

Läs mer om årsmötet 2020 här

Väl mött!

/Jessica Albinsson, ledamot i styrelsen 

Elbilen på Skandionkliniken