Hård julklapp från borrföretag

På företaget Epiroc i Örebro fick medarbetarna välja mellan egen julklapp eller donation till valfri organisation. Vill ni veta hur det gick?

Epiroc Rock Drills AB i Örebro har ca 2 000 anställda, och alla dessa bjuder företaget på en julklapp. Men som medarbetare fick man i år möjligheten att istället skänka sin julklapp i form av en donation till en välgörande organisation. Barncancerfonden Mellansverige var ett av de framröstade alternativen på Epiroc och detta resulterade i en gåva på hela 394 292 kr till föreningen.

Lorraine Lind är HR-chef på Epiroc i Örebro.

– Vi har i år gett våra medarbetare möjlighet att antingen välja en mindre julklapp eller donera motsvarande summa till välgörenhet, berättar Lorraine Lind.

– De som valt att donera sin del har först fått rösta fram olika förslag på organisationer och sedan har medarbetarna fått lägga sin röst på de organisationer som vi valt ut. De organisationer som vi valt ut ska stödja människor/djur/natur samt vara av ideell art. Så det är våra medarbetares önskemål som styrt donationerna. Vi hoppas att Barncancerfonden får glädje av donationen.

– God Jul till er alla från Epiroc!

Barncancerfonden Mellansverige tackar Epiroc för den fina gåvan och önskar alla medarbetare i Örebro en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

Fakta Epiroc

Epiroc är en produktivitetspartner för gruv-, infrastruktur- och naturresursindustrierna. Epiroc utvecklar och tillverkar borraggregat, bergbrytnings- och anläggningsutrustning med spjutspetsteknik samt tillhandahåller service och förbrukningsartiklar.

Produktion sker huvudsakligen i Sverige, USA, Kanada, Kina och Indien. I Sverige finns fabriker i bland annat Örebro, Fagersta och Kalmar.

Epiroc bildades ur Atlas Copcos affärsområde Gruv- och bergbrytningsteknik och divisionen för hydraultillbehör.

Epiroc (grekiska/latin) betyder ungefär ”vid eller på berg”.