Högtidligt överlämnande. Från vänster: Maud Eldenäs (Rebeckalogen), Cecilia Karlsson, Madelene Gustafsson (BCF:s representanter) och Gun Berglund (Rebeckalogen)

Behjärtansvärd jubileumsgåva mottogs i Nyköping

Hallå där, Gun Berglund, övermästare i Odd Fellows Rebeckaloge nr 23 i Nyköping, som i samband med logens 40-årsfirande skänkte 50 000 kr till Barncancerfonden Mellansverige...

Grattis till jubileet! Hur firade ni under jubileumskvällen?

– Åh, det var sång, musik och fanfarer i Ordenssalen i Nyköping, där vi hade vår fest den 20 november. Sedan middag i bankettsalen, och vi hade besök från flera andra loger, även från Norge och Finland.
I samband med jubileumskvällen invigdes också en trearmad ljusstake av Ove Brandels; tre armar som representerar våra ledord Vänskap, Kärlek och Sanning.

Varför valde ni att skänka pengar till Barncancerfonden Mellansverige?

–  Vi systrar i Rebeckalogen ser det som behjärtansvärt att hjälpa till i just vårt närområde, det känns bra och fint. Familjer som drabbas av cancer har det ju ofta svårt, och detta kan kanske ändå sätta lite guldkant på tillvaron.

Vilken är Rebeckalogens främsta uppgift?

–  Odd Fellow bedriver en humanitär verksamhet och hjälper behövande och utsatta i samhället.
Vi hjälper alltså de som på olika sätt har det svårt. Och för oss i Rebeckalogen är det samtidigt gemenskapen mellan oss systrar som är värdefull.

Så då blir det fler gåvor till välgörande ändamål framöver?

– Ja, detta sker löpande och till olika organisationer. Och nu till jul, blir det lite extra.

Då får jag önska dig en riktigt God Jul!

–  Tack, desamma!

Läs mer om Odd Fellow