Känner enormt stor tacksamhet

Lenne Lehtonen, ny styrelsemedlem i Barncancerfonden Mellansverige

Hej, jag heter Lenne och är en av de nya styrelsemedlemmarna i Barncancerfonden Mellansverige.

Min roll i styrelsen är suppleant. Till yrket är jag musiker, men när covid-19 slog till försvann alla jobb och framtiden för en musiker ser mörk ut. Nu sadlar jag om lite och studerar för tillfället. Är också flugfisketokig. Älskar att fiska så mycket det bara går.

Kom in i föreningen våren 2015 när vår dotter Selina fick diagnos ALL. Som för alla oss som drabbas av att ens barn blir allvarligt sjukt, så rasade tillvaron samman. I sommar fyller Selina 8 år och är fullt frisk samt full av liv och glädje och ser till att varken mamma eller pappa sitter sysslolös.

Känner enormt stor tacksamhet till Barncancerfonden som verkligen gjort skillnad för oss. Vill vara med och bidra med det jag har. En sak jag brinner lite extra för och som vi hade behövt ha: någon att prata med, ställa frågor, gråta hos, lasta av bördan lite och få hjälp med praktiska saker, t.ex. Försäkringskassan. Eskilstuna sjukhus kurator slutade och ingen ny kom när vår sjukhusresa började. Det var ibland knepiga situationer när vi kom till hemsjukhuset efter behandlingar i Uppsala. Det var jobbigt att stå där själva och försöka fixa både allt praktiskt och psykiskt utöver allt det andra. Efteråt ser jag flera saker som skulle underlättat om vi haft någon som hjälpt oss, någon att vända sig till. Kan vi på Barncancerfonden hjälpa till där?
En annan del är alla runtomkring den drabbade. Nära anhöriga, släkt och vänner. De drabbas också och kan behöva hjälp och stöd. T.ex. hur ska man närma sig de som drabbats? Hur kan vi hjälpa till utan att behöva ställa tusen frågor o.s.v. Kanske kan Barncancerfonden hjälpa till där? Några av de funderingar jag har.

Ser fram emot mitt första år i styrelsen och känner mig hedrad över att få vara en del i Barncancerfonden! Hoppas verkligen att vi så snart som möjligt får återgå till att träffas. Skaka hand kramas och umgås tillsammans. Och att alla aktiviteter som vi kan erbjuda får komma igång.

Med vänlig hälsning,

Lenne Lehtonen