Mellansveriges nya Västeråsgrupp är på banan och planerar bland annat ridning på Hallsta Ridklubb.

Västeråsgruppen på banan!

Referat från styrelsemötet för Barncancerfonden Mellansverige den 26 april 2023

Den 26 april hölls det första ordinarie styrelsemötet med den nya styrelsen för 2023. För att hedra detta tillfälle, träffades man fysiskt på föreningens kansli i Uppsala, där en enklare middag serverades. Denna styrelse-kick-off innebar framtagandet av förslaget på en årskalander för den nya styrelsens kommande arbete.

Trots att vår ekonomiska kontaktperson Kent Hellström var frånvarande, kunde ordförande konstatera att föreningens ekonomi är fortsatt god.

Från Uppsalalägenheterna rapporterades det att fönsterrenoveringen, som inneburit en del bestyr, snart är klar. Vidare är kylen/frysen i lägenhet 1 uttjänt, och därför tog beslutet att omgående köpa en ny.

I slutet av maj genomförs Camp West – Barncancerfondens ungdomsstorläger 2023, som i år äger rum på Bokenäset i Bohuslän. Ca 25 ungdomar och ledare reser från Mellansverige, vilket blir en lång resa, speciellt för de medlemmar som bor i norra delen av regionen. På förslag av föreningsinformatören togs därför beslutet att bekosta en ordentlig lunch i Örebro. Alternativet skulle vara en betydligt enklare lösning, bekostat av riksförbundet.

Mellansveriges nya Västeråsgrupp är på banan och har inkommit med sin handlingsplan för den första delen av året. Här planeras besök på djurparken Kungsbyn samt ridning på Hallsta Ridklubb – håll utkik i kalendariet! Handlingsplanen godkändes. Vi välkomnar varmt den nya stödgruppen och dess planerade aktiviteter i Västeråsområdet.

På marknadssidan, har föreningsinformatören haft möte med Elgiganten, och ett eventuellt företagssamarbete kan bli verklighet. Så länge har vi fått ett bra erbjudande på Bluetooth-högtalare till ryggsäckarna, vilket styrelsen också tyckte. Vidare presenterades offerter på nya profilkläder – en viktig del i det praktiska stödarbetet. Även detta förr styrelsen i smaken, och nya snygga tröjor och reflexvästar är nu beställda. Så, vi SES!

Nästa styrelsemöte är planerat till den 24 maj.

/Jens Norberg, föreningsinformatör

Delar av nya styrelsen på årsmötet i Västerås 2023.

Våra styrelsemöten

Styrelsen för Barncancerfonden Mellansverige sammanträder ca en gång i månaden för att fatta beslut om aktuella strategier och i alla frågor som rör föreningen. Alla styrelsemöten protokollförs och ett publikt referat sammanställs av föreningsinformatören. 

För mer information om styrelsemötet den 26 april och styrelsens beslut, välkommen att kontakta kansliet!