Foto: Annica Persson

Camp Sälen

Tack för Camp Sälen - Barncancerfondens ungdomsstorläger 2019!

Film: Se höjdpunkterna från lägret!

Varje år arrangerar Barncancerfonden ett nationellt ungdomsläger för ungdomar mellan 13–19 år som är eller har varit drabbade av barncancer. Syskon till drabbade är också välkomna. En av de sex regionala föreningarna står som värd för lägret, och 2019 var det Barncancerfonden Mellansverige som arrangerade Camp Sälen – Barncancerfondens ungdomsstorläger 2019.

2019 års läger ägde rum på Högfjällshotellet i Sälen där ca 160 ungdomar och 40 ledare vistades mellan den 30 maj–2 juni. Aktiviteter och umgänge skedde på hotellet och i hotellets omgivning. En större utflykt gjordes också till Fulufjällets nationalpark.

Syftet med ungdomslägret är att barncancerdrabbade ungdomar ska få möjlighet att umgås, knyta kontakter och att ha roligt tillsammans. Men framförallt handlar det om att ungdomar med cancer erbjuds möjligheten att få göra något nytt, inspirerande och spännande, trots sin sjukdom. För flera innebär det att för första gången resa hemifrån på egen hand. Många gånger ser man hur ungdomar ”växer” efter ett läger och därefter vågar ta för sig mer av livet.

Radio: Tindra Barremark intervjuas i SR P4 Dalarna fredag den 31 maj:


Reportage:
"Gemenskapen viktigast på ungdomslägret"
Foto: Jonna AnderssonNjupeskär