Gäddhäng. Pristagarna i Kanalkampen Surahammar 2019: Team Ichibaits 252 cm, Team Pike connected 247 cm, Team Medhugg 216 cm.

Två flugor i en smäll

Fiska, ha kul och samtidigt bidra till något viktigt. Fisketävlingen Kanalkampen Surahammar stödjer Barncancerfonden Mellansverige.

Den årligt återkommande fisketävlingen Kanalkampen Surahammar genomfördes i vattnen runt Surahammar under lördagen den 28 september. Tävlingen går ut på att i lag om max tre personer lägga samman längden på de tre största gäddorna som man fångar under dagen. Flest centimeter vinner. Alla fiskar släpps tillbaka. 28 lag deltog i årets tävlingsupplaga och vinnare blev Team Ichibaits med resultatet 252 cm gädda.

Med det blev fler vinnare än så under helgen. Nytt för i år är att tävlingen skänker hela summan av alla anmälningsavgifter till Barncancerfonden Mellansverige. Gåvan till föreningen blev 8 600 kr.

Mattias Dahlström är en av arrangörerna till Kanalkampen Surahammar.

– Vi har kört denna tävling sedan 2016, och kör den en gång varje höst, berättar Mattias Dahlström. Från och med i år beslutade vi att vi skulle skänka alla pengar från anmälningsavgifterna till Barncancerfonden Mellansverige, för att göra en god gärning. Två flugor i en smäll med andra ord; fiska och ha kul och samtidigt bidra till något väldigt viktigt!

Trots regnet var både deltagare och fisk på hugget.

– Genomblöta så sammanstrålade vi alla vid hembygdsgården i Surahammar på eftermiddagen för prisutdelning. Fortfarande med ett glatt humör hos alla, trots vädret!

– Upplägget med att donera pengarna till Barncancerfonden Mellansverige blev väldigt uppskattat. Så vi kommer fortsätta med det varje år framöver eftersom vi tycker att ert jobb är så viktigt, säger Mattias Dahlström.

Barncancerfonden Mellansverige tackar Kanalkampen Surahammar och ser fram emot samma givande ”skitfiske” nästa år.

Visste du att man kan fiska gädda med fluga? Läs mer här!

Kanalkampen Surahammar