Givande hjulskifte i Rättvik

Hallå där, Per Gruvris, VD på Kents Bilcentrum och Biltjänst i Rättvik, som den 28 oktober genomförde den årliga hjulskiftardagen, då intäkterna oavkortat går till Barncancerfonden Mellansverige, vilket genererade en gåva på hela 24 310 kr!

Per Gruvris
Per Gruvris

Hur gick dagen till?

– Vi hade öppet hus mellan 10-14 då vi skiftade hjul för 250 kr, vilket oavkortat gick till Barncancerfonden. Till detta tillkommer också vår fantastiska personal som arbetade gratis – deras lön för dagen skänktes också.

Hur många bilar skiftade ni under dagen?

 – Ja, det blev någonstans kring 56-57 bilar, och det är såklart betydligt fler än en vanlig lördag. Vi har ju kört den här dagen i närmare 10 år nu, så folk känner till den och väntar in den. Det är jätteroligt, och samtidigt får vi då undan mycket av säsongens alla hjulskiftningar, vilka annars kan störa de ordinarie verkstadsjobben. Så detta tjänar vi alla på!  

Hur kom den här idén upp?

– Det var faktiskt min far som drog igång det här när han ägde och drev verksamheten. Min kusin, som idag är frisk, hade då en hjärntumör, och man kan väl säga att det blev fröet till den här traditionen.

– Det är känns viktigt att engagera sig mot cancer överlag, men extra viktigt känns det för oss när det handlar om barn och barncancer. Barnen är ju det bästa man har, man vill ju göra det man kan, och alltid kan man göra något.

Har snön kommit i Rättvik än då?

– Nej, inte än, men just under hjulskiftardagen hade det varit frost och lite halt, så det gjorde nog sitt till den fina uppslutningen. Vi och Barncancerfonden hade tur med vädret!