– Jag tror det är superviktigt att få möjlighet att träffa andra drabbade familjer, och för de som vill, få möjlighet att utbyta erfarenheter med varandra. /Jessica Albinsson

Jag är jätteladdad!

Hallå där, Jessica Albinsson i Mellansveriges Hudiksvallsgrupp, som arrangerar Familjehelg i Furuviksparken den 2-3 juli…

Wow, det är över 90 familjer som har anmält sig, hade du räknat med det?

– Nej, så många trodde jag inte från början. Vi tänkte ju ha denna aktivitet innan pandemin ställde till det, och vi var ju då tvungna att ställa in. Då var det också många anmälda, men nu så var det ännu större intresse för att komma till Furuvik, och det är så himla roligt!

Får alla plats på hotellet?

– Eftersom det är så många anmälda så kommer inte alla få plats att sova i de boenden som finns på Furuvik – i stugor och på Havshotellet, så vi har löst det så att en del kommer få bo på Elite Grand Hotell i Gävle. Det går bussar och tåg däremellan, så det blev en bra lösning för att fler skulle kunna få vara med på aktiviteten.

Är detta en post-pandemieffekt, tror du?

– Kanske lite, jag tror många har saknat att träffa andra som varit i liknade situationer.

Så, är du laddad?

– Jag är jätteladdad och tycker det är så himla roligt att få vara med och planera den här aktiviteten!

Berätta kort om upplägget – vad kommer att hända under helgen i Furuvik?

– Det kommer bjudas på många upplevelser i parken, såsom att besöka djuren och även för de som önskat, få en exklusiv visning av djuren innan öppning på söndagen. Äventyrspoolen är öppen, så ta med badkläder, ni får åkband och kan njuta av karuseller, och på kvällen bjuds det på konsert med Newkid. Det är även några nyheter i parken för i år, med vissa välkända figurer som är på besök.

Hur ser samarbetet med Furuviksparken ut, vad har de kunnat erbjuda oss?

– Alla på Furuvik som är inblandade i denna aktivitet är så hjälpsamma och vill verkligen göra så att alla medlemmar i Barncancerfonden Mellansverige som kommer får en fantastisk upplevelse i parken. Det är en liten utmaning dock att vi är så många, så vi försöker planera det så det blir effektivt och ändå så bra som möjligt för alla.

Vad tror du det betyder för en barncancerdrabbad familj att få möjlighet till en helg som denna?

– Jag tror det är superviktigt att få möjlighet att träffa andra drabbade familjer, och för de som vill, få möjlighet att utbyta erfarenheter med varandra och samtidigt få en guldkant på vardagen.

Du är själv barncancerdrabbad förälder, har du själv varit med på liknande aktiviteter med Barncancerfonden Mellansverige, och vad har det betytt för dig och er?

– För mig har det betytt mycket att träffa andra i samma situation.

Du har ju varit med länge och arrangerat en rad aktiviteter med föreningen, vad driver dig?

– Just det att kunna ge möjligheter till familjer att umgås, och så gillar jag att planera och organisera.

Vilka är annars dina planer i sommar – fler aktiviteter, eller kanske lite semester?

– Privat så kommer jag ha lite fullt upp med att flytta i sommar, så det kommer ta en del tid, men några föreningsaktiviteter kommer jag troligen också hinna med, som ett besök i Trolska Skogen, lite paddla kajak i Järvsö och Zipline i Orbaden.

– Sen kommer jag också vara med som ledare på Barncancerfondens ungdomsstorläger, som är för drabbade och syskon mellan 13–19 år, under Kristi himmelsfärdshelgen, på Runö i Åkersberga. Men sen ses vi i Furuvik!