Klubbat och klart!

Referat från styrelsemötet för Barncancerfonden Mellansverige 2022-03-22

Det sista mötet med nuvarande styrelsen (årsmöte den 3 april) gick av stapeln som ett s.k. hybridmöte, där delar av styrelsen sammanträdde fysiskt på föreningskansliet i Uppsala och andra medverkade digitalt, via länk. Detta blev därmed också det sista mötet för ledamöterna Emelie Johansson och Maria Näslund, som inte ställer upp för omval på det kommande årsmötet. Tack Emelie och Maria för ert gedigna engagemang och arbete för föreningen! Vi kommer att sakna er.

Allt är nu klart och förberett inför årsmötet, som även inkluderar chokladprovning. Alla aktuella handlingar, inklusive valberedningens förslag på ny styrelse 2022/23, finns publicerade på hemsidan: Årsmöte med chokladprovning | Barncancerfonden.

På mötet togs ett stort kliv i rätt riktning när det gäller den festtillställning som föreningen arrangerar på Uppsala Konsert & Kongress (UKK) den 21 maj. Evenemanget ”40 år med Barncancerfonden Mellansverige” blir en eftermiddag och helkväll där vi kommer vi att umgås och tillsammans hylla den verksamhet som föreningen står bakom. Programmet är inte helt färdigt, men dagen kommer bl.a. att bestå av en paneldiskussion med intressanta deltagare, där barncancerfrågan kommer att belysas ur ett samhällsperspektiv. Sedan följer naturligtvis middag och underhållning. Inbjudan och anmälan ligger nu uppe på hemsidan. Varmt välkomna på kalas, hälsar vi våra medlemmar!

Läs mer här: 40 år med Barncancerfonden Mellansverige | Barncancerfonden

Syskonstödjare Gustav Westerholm har ansökt om fortsatta medel för cateringmatkvällar på avdelning 95A på Akademiska barnsjukhuset i Uppsala, något som varit mycket uppskattat under 2021. Ansökan om fortsättning under 2022 beviljades, liksom Gustavs ansökan om medel för inköp av musikinstrument till det nya tonårsrummet på avdelningen. Så, nu blir det Rock’n’roll!

Genom ordförande Petter Ekelund, som regelbundet har samverkansmöten med Barncancerfondens ledning och övriga föreningsstyrelser, informerades det om att en samverkanskoordinator nu är anställd på riksförbundet Barncancerfonden, en roll som förhoppningsvis kommer att stärka vår och övriga landets föreningsverksamhet. Goda nyheter, alltså!   

En fördel med att ha styrelsemöte på kansliet, är tillgången till föreningens tillägnade beslutsklubba – ett tungt vägande verktyg för alla formella beslut. Och nu klubbar vi: Det är vår, vi ses på årsmötet och vi ses på UKK! Klubbat och klart.

/Jens Norberg, föreningsinformatör

Våra styrelsemöten

Styrelsen för Barncancerfonden Mellansverige sammanträder ca en gång i månaden för att fatta beslut om aktuella strategier och i alla frågor som rör föreningen. Alla styrelsemöten protokollförs och ett publikt referat sammanställs av föreningsinformatören. 

För mer information om styrelsemötet den 22 mars 2022 och styrelsens beslut, välkommen att kontakta kansliet!

Nu väntar årsmötet den 3 april, och därefter kommer den nya styrelsen att sätta kalendariet för kommande styrelsemöten under 2022.

Vi ses på UKK!

Senast uppdaterad:
Publicerad:
Fotograf: Jens Norberg
Skribent: Jens Norberg
Faktagranskad av: Styrelsen