– Jag vill att det ska kännas öppet och välkomnande, förklarar Elizabeth Tornland, Mellansveriges nya massör på 95A.

Öppet och välkomnande

Elizabeth Tornland är vår nya massör på barnonkologen i Uppsala

Barncancerfonden Mellansverige har sedan lång tid tillbaka erbjudit massage till föräldrar och nära anhöriga till de barn som vårdas på avdelning 95A på Akademiska barnsjukhuset i Uppsala. Genom detta vill vi uppmuntra till egenvård och en stunds avbrott och återhämtning i krävande situation. Nu är vi glada att välkomna Elizabeth Tornland, vår nya massör som har tagit över uppdraget från och med maj.

Elizabeth Tornland är en erfaren friskvårdare och anställd massör på Friskhuset – Akademiska sjukhusets egen friskvårdsverksamhet för personal. Därmed är hon väl förtrogen med miljön och kan på ett flexibelt sätt ta sig an uppdraget på barnsjukhuset. Elizabeth är utbildad idrottslärare, hälsopedagog och massör. Hon har kompetens inom friskvårdsmassage, barnmassage, gravidmassage, massageterapi samt idrottsmassage och har arbetat som terapeut på bl.a. Idrottsskadecentrum, Uppsala Basket och Sweden Sportspilates. Elizabeth är även patientföreträdare, utbildad via Sällsynta Diagnoser, och styrelseledamot i patientförbundet Ehlers-Danlos. Hon är mamma till tre vuxna barn och har god erfarenhet att möta människor i kris. Nu ser hon fram emot sitt nya uppdrag.

Det första Elizabeth gjorde var att uppdatera skylten på dörren till massagerummet, från ”Stör ej” till ”Välkommen!”

– Jag vill att det ska kännas öppet och välkomnande, förklarar Elizabeth. Och det är mötet och det specifika behovet som driver mig. Hur hjälper jag just DIG bäst? VAD ska jag behandla?

– Min önskan är att få vara en resurs i människors liv, fortsätter Elizabeth. Ibland är livet fyllt av utmaningar och svårigheter, och jag kan naturligtvis inte lösa allt, men min förhoppning är att kunna hjälpa till med en liten del – en faktor i helhetsbilden, såsom t.ex. att få bort en spänningshuvudvärk. Det ger förutsättningarna att möta och ta sig an de andra, större problemen.

Elizabeth Tornland kommer till 95A på tisdagar mellan 14.00-16.00. Bokningen sker i föräldraköket på avdelningen. Massagen är helt kostnadsfri.