Internationella barncancerdagen

Den 15 februari 2019 är det internationella barncancerdagen. Då uppmärksammas barn med cancer världen över.

I Sverige tänder vi ljus den 15 februari för att hedra alla barn som någon gång drabbats av cancer och för att sätta ljuset på barncancerfrågan. Runt om i landet visar människor sitt stöd genom att anordna ljusmanifestationer, stora som små. Du kan också anordna en egen manifestation på din ort. Den kan till exempel hållas på ditt lokala torg eller kanske i samband med något idrottsevent som sker den dagen. Kontakta den lokala barncancerföreningen för mer information och tips om hur du går tillväga.

Att tända ljus den 15 februari kan också göras digitalt. På Barncancerfondens ljussajt kan vem som helst tända ett ljus för att visa sitt stöd. Just nu brinner närmare 12 000 digitala ljus på sidan. Tänd gärna ett du med, dela det vidare och uppmana dina vänner att göra samma sak.

Här hålls ljusmanifestationerna runt om i Sverige 

 Ort  Plats  Tid Kontakt/övrigt
Information kommer

Barncancer i Sverige – och i världen

Nästan varje dag insjuknar ett barn i Sverige i cancer. Cirka 80 procent av barnen överlever. I världen drabbas cirka 175 000-250 000 barn varje år, men långt ifrån alla dessa barn har tillgång till den behandling som krävs för att bota sjukdomen. Genom att sprida forskningsresultat och öka kunskapen om barncancer bidrar vi till att fler kan överleva.

Ett barn som dör, är ett barn för mycket. Visa ditt stöd genom att delta vid en manifestation, tända ett digitalt ljus eller genom att stödja forskningen om barncancer och de barn och familjer som drabbas. 

Stöd barncancerforskningen

Din gåva gör att vi kan fortsätta bekämpa barncancer och se till att drabbade barn, ungdomar och deras familjer får den vård och stöd de behöver.

Ge en gåva