Skolprojekt och UF-företag

Studerar du och vill engagera dig i Barncancerfonden? Här hittar du all information om hur du kan bidra till Barncancerfondens verksamhet i ett skolprojekt eller UF-företag.

Det finns flera olika sätt att stödja Barncancerfonden genom ditt UF-företag eller skolprojekt. Det kan till exempel handla om ett projekt eller evenemang som sprider information om vår verksamhet. Eller varför inte starta ett UF-företag där en del eller hela vinsten går till forskningen om barncancer?

Genom att driva ditt UF-företag i samarbete med oss kan du testa på att få erfarenhet av socialt ansvarstagande i din affärsidé. Samtidigt kan du hjälpa till att bidra till vår viktiga verksamhet.

Börja med att registrera ditt företag eller skolprojekt hos oss. Du får då bland annat tillgång till nedladdningsbart info- och marknadsföringsmaterial och vi kan enklare kommunicera med varandra. 

Tänk på att all försäljning av produkter och tjänster kan leda till skattekonsekvenser. Se vidare på Skatteverkets webbplats, särskilt avsnitten om hobbyverksamhet och torghandel.

Olika sätt att stödja

Egen insamling

Vårt bästa tips är att i ett första steg starta en egen insamling. Den fungerar som en digital insamlingsbössa där ni kan följa er egen insamling och se hur totalsumman växer. Här kan ni också skriva information om vad insamlingen avser och enkelt sprida er insamling digitalt.

Gåvor via Swish

Ett annat alternativ är att uppmana era kunder och supporters att swisha en gåva med valfritt belopp till 90 20 900.

Försäljning

Vill ni sälja en produkt där hela eller en del av avkastningen går till Barncancerfonden så går det bra. Ni får gärna nämna oss som förmånstagare  eller använda några av våra alternativa logotyper. Dessa får ni tillgång till efter att ni registrerat ert projekt.

Sprida information

Hjälp oss gärna att sprida information om barncancer och Barncancerfonden. Vi har en hel del nedladdningsbart informationsmaterial som ni kan skriva ut och använda på mässor och liknande, eller sprida i sociala medier. På vår Youtube-kanal hittar ni en mängd olika informationsfilmer och andra klipp som kan vara användbara för att lära sig mer om vad vi gör och vad barncancer är för något.