Jo, tisdagen efter Black Friday är det alltid dags för Giving Tuesday. Det är en dag som uppmärksammas i hela världen som ett svar på handelns alla konsumtionsdagar under Black Week, och som uppmuntrar människor till att göra gott.

Under Giving Tuesday, som i år infaller den 28 november, tänker vi att vi tillsammans kan göra världen lite bättre, inte minst för alla familjer som drabbats av barncancer.  

Varje dag insjuknar ett barn i Sverige i cancer. Och varje år är det ungefär 15 procent av de drabbade barnen som inte överlever. Det motsvarar två skolklasser. Varje år. Men det finns hopp.  

Idag befinner vi oss på tröskeln till en barncancerrevolution, där vi ser att ny teknik och innovativa läkemedel kommer ligga till grund för nya framsteg inom barncancerforskning. Framsteg som kommer kunna rädda fler unga liv. Men mer forskning behövs för att vi ska kunna ta det där klivet så därför hoppas vi att du också vill vara med i kampen mot barncancer.  

Ge en valfri gåva för de 15 procent som inte överlever. Tillsammans gör vi skillnad för alla som drabbats av barncancer. Tack. Barn och cancer hör inte ihop.


Många föräldrar och syskon har förlorat ett älskat barn i cancer. Camilla minns sin dotter Sagas bubblande skratt. Estelle och Elsa saknar lillebror Astons kramar varje dag. Och för Folke var storebror Elis världens snällaste. Tack alla ni som är med i våra filmer i samband med Giving Tuesday.